POTRESNI DETALJI IZ ŽIVOTA PRERANO PREMINULOG DJ-a Na dan je zarađivao 250.000 dolara, prije par mjeseci otkrio: 'Nastavim li nastupati, umrijet ću'

POTRESNI DETALJI IZ ŽIVOTA PRERANO PREMINULOG DJ-a

Švedski DJ Avicii koji je preminuo prošloga tjedna, u nekoliko je navrata upozorio svoj menadžment da će ga neprestane turneje doći glave, otkriva dokumentarni film o životu mlade zvijezde.

Podsjećamo, Avicii, odnosno Tim Bergling, pronađen je mrtav u turističkom resortu Muscat u Omanu u petak, 20. travnja. Bilo mu je samo 28 godina.

U nedavno snimljenom dokumentarcu 'Avicii: Istinita priča', mladi glazbenik kaže da će umrijeti ako nastavi toliko nastupati.

Dokumentarac je prvi put prikazan u listopadu prošle godine, no iako je bio dostupan na Netflixu, čini se da je povučen s te mreže nakon smrti mladog DJ-a i producenta.

Film je djelo švedskog dokumentarista Levana Tsikurishvilija, dugogodišnjeg Aviciijevog prijatelja koji je glazbenu zvijezdu snimao kroz period od četiri godine. Događaji su prikazani kronološki, od skromnih početaka pa sve do svjetske slave.

Dokumentarac također prati Aviciija i tijekom 2016. godine kad se odlučio povući zbog zdravstvenih problema. U filmu je prikazan trenutak u kojem DJ objavljuje menadžerima i poslovnim partnerima svoju odluku, prije nego će je objaviti čitavom svijetu.

Nakon njegove smrti, postalo je bolno očito pod kakvim je pritiskom živio i koliko se mučio da nastavi nastupati unatoč zdravstvenim i mentalnim problemima te ovisnosti o alkoholu.

Slavni Šveđanin zarađivao je i po 250.000 dolara po večeri, a nastupi u ogromnim sportskim arenama bili su redovito rasprodani. Forbes ga je proglasio i najplaćenijim DJ-em na svijetu.

'Kad je odlučio prestati nastupati, očekivao je potpuno drugačiju reakciju. Očekivao je podršku, pogotovo s obzirom na to kroz što je sve prošao', kaže u filmu Tsikurishvili.

'Bio sam vrlo otvoren prema svima s kojima sam radio i koje sam poznavao. Svi su znali da patim od tjeskobe i da se dosta mučim. Nisam očekivao da će me ljudi siliti da još nastupam', požalio se Tim.

Avicii je vrlo otvoreno govorio o svojoj tjeskobi i konzumiranju alkohola koji mu je trebao pomoći da prevlada sramežljivost i činjenicu da uopće nije volio biti u središtu pažnje.

S 21 godinom dijagnosticirana mu je akutna upala gušterače, dijelom uzrokovana pretjeranim pijenjem. 2014. je primljen u bolnicu gdje su mu odstranili žučni mjehur i slijepo crijevo.

U dokumentarcu kaže: 'Rekao sam im da više neću moći nastupati. Rekao sam im da ću umrijeti. Ponovio sam to nekoliko puta. I ne želim više ni čuti kako bih trebao odraditi još koji nastup.'

Film također prikazuje Berglinga tijekom sastanka u Las Vegasu na kojem je obznanio menadžerima da se namjerava povući i na kojem im govori da mu i sama pomisao na novi nastup izaziva napad panike.

'Počet ću paničariti. Zaista ću početi paničariti. Neću biti u stanju to napraviti, to neće valjati', tad im je rekao.

Inače, po prvi put nakon Aviciijeve smrti, oglasila se i njegova obitelj te je rekla da je zahvalna za sve poruke podrške i sućuti.

'Hvala vam za sve divne riječi o našem sinu i bratu. Zahvalni smo svima koji su voljeli Timovu glazbu i koji se rado sjećaju njegovih pjesama. Hvala vam za sva okupljanje u Timovu čast, za sva crkvena zvona koja su zvonila njegove melodije, za odavanje počasti na Coachelli i za minutu šutnje diljem svijeta.'

Na kraju obraćanja zamolili su i da se poštuje njihova privatnost u ovako teškim trenucima.

Naslovnica Forum

Najčitanije

SVESTRANI VJEKO 'Kako mi je muž završio na trepavicama? Rekla sam mu, ti ćeš samo sjediti, a cure će ti se izmjenjivati na krevetu': ovaj Dalmatinac jedinstven je u Hrvatskoj - i nije ga briga što mu pričaju iza leđa

'Kako mi je muž završio na trepavicama? Rekla sam mu, ti ćeš samo sjediti, a cure će ti se izmjenjivati na krevetu': ovaj Dalmatinac jedinstven je u Hrvatskoj - i nije ga briga što mu pričaju iza leđa
Prvo kad smo čuli, mislili smo da nas netko zeza i nismo vjerovali da je moguće, posebice ne u manjoj sredini ka...
'Kako mi je muž završio na trepavicama? Rekla sam mu, ti ćeš samo sjediti, a cure će ti se izmjenjivati na krevetu': ovaj Dalmatinac jedinstven je u Hrvatskoj - i nije ga briga što mu pričaju iza leđa