StoryEditorOCM
ForumOLIVEROVA BORBA

Discipliniran je u terapiji, a od splitskih turista pobjegao je sa sinom Davorom u mir Vele Luke

Piše Mirela Goreta / SD
16. svibnja 2018. - 11:59
oliver_dragojevic3-131117

- Oliver je dobro. Sve bolje i bolje. Još traje imunoterapija... Sad je u Veloj Luci, malo se makao iz Splita, jer je grad krcat. Počela je sezona, turisti, u Luci ima mir. Dolje je ipak malo manja gužva – kazao nam je menadžer Neno Drobnjak, govoreći o zdravstvenom stanju omiljenog 70-godišnjeg pjevača, koji se mjesecima, uz pomoć liječnika, obitelji i prijatelja bori s teškom bolešću.
Vela Luka je Oliverov spokoj – u rodnom je mjestu neopterećen, svoj na svome, okružen prijateljima i neizmjerno mu važnim morem. Otkako se posljednji put oglasio u javnosti koncem ožujka u izravnom prijenosu splitske dodjele Porina povodom primitka priznanja za životno djelo Oliver je, uzdajući se uz pomoć liječnika, nastavio disciplinirano provoditi propisanu terapiju, ne dajući da ga obuzme malodušnost.

"Pozdravljam sve ljude dobre koji su bili oko mene i koji su me podržali u ovoj krizi. Čini mi se da još uvijek ima vremena za pjevati i svirati i ako se stvari poprave bit će to dobro. Iza mene je stala moja familija i svi ljudi koji su se trudili da mi bude što lakše, a pogotovo svi na onkologiji u Splitu", još je na Porinu Oliver dao do znanja koliko mu znače poruke podrške brojnih obožavatelja uz nemjerljivu pomoć zdravstvenih djelatnika, koji se trude dati najbolje od sebe u njegovu liječenju.
"Želim da se nastavi ovo moje putovanje kroz život", poručio je tada na Porinu, na čiju je dodjelu prvotno čak namjeravao i doći, ali je dva dana uoči manifestacije procijenio da mu je bolje ostati kod kuće s obzirom na to da se ne smije izlagati previše vanjskim utjecajima, te mora izbjegavati bilo kakve napore.
Najbolji riblji bokuni

Zato Vela Luka i jest njegova najdraža adresa na kojoj se se trenutno, u društvu sina Davora, oporavlja u okruženju dugogodišnjih mu prijatelja i gušta u ponajboljim ribljim bokunima najzdravije, mediteranske spize.
Oliver je oduvijek težio jednostavnosti življenja, pa se tako ponaša i u najtežim životnim trenucima, dok vodi bitku za život protiv opake bolesti. Neopterećen slavom i popularnošću, u simbiozi s morem, glazbom, obitelji, publikom... Baš takvog su ga njegovi obožavatelji i prepoznali.
"Ima san ga priliku bezbroj puta doživit u blizini, kao konobar u splitskom restoranu Jugo, u garderobi na koncertima u Hrvatskoj i u Njemačkoj. Taj čovik je toliko prenormalan s obzirom na status koji uživa, ima je uvik lipu rič za sve, počev od kuvarice, čistačice, pa do nas konobara.
Sa mnom je ko zna koliko puta zasta na ćakulu o glazbi, koncertima Raya Charlesa, glazbenim DVD-ovima. Jedanput je kod 'Modestija' u Splitu naiša s kuferom i zaustavija se sigurno nekih 15 min u ugodnom razgovoru. Ja san mu niko i ništa, ali negdi me je registrira i čak se sitija da san stalno u điru s poslom, malo vani, malo doma" - napisao je na Oliverovu službenom Facebook profilu njegov sugrađanin Neven,govoreći o pjevačevoj neposrednosti.

'On je jednostavno duša od čovika'
"Nevjerojatno koliko je taj čovik ima vremena za ama baš svakoga, a najjače od svega mi je šta kad se on negdi pojavi, svi oko njega su nasmijani i pokazuju svoju najbolju stranu. Jednostavno izvlači najbolje iz svih koji ga okružuju. Želim mu što skoriji oporavak i da još dugo gušta u pismi, moru i opuštanju u krugu najdražih.
Vjerojatno ka i svi mi ima stotinu mana, ali definitivno stoji ona Gibina da je on jednostavno duša od čovika. Sve najbolje i neka nam se šta prije vrati i blagoslovi nas s još puno, puno lipih pisama... Gušta san svaki put bit u blizini tog čovika, živija nam još dugo, dugo...", poželio je Oliverov sugrađanin. Evala ti Nevene!

19. travanj 2024 23:04