NA BANKOMATU U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI OTKRIVEN 'SKIMMER', POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA UREĐAJ KOJI 'KRADE' PODATKE S BANKOVNIH KARTICA Policija uputila upozorenje građanima

NA BANKOMATU U STAROJ GRADSKOJ JEZGRI OTKRIVEN 'SKIMMER', POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA UREĐAJ KOJI 'KRADE' PODATKE S BANKOVNIH KARTICA

U kasnim popodnevnim satima jučer, 15. svibnja, nakon dojave građanina, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su na bankomatu u zoni stare gradske jezgre pronašli tzv. „skimmer“, odnosno uređaj za očitavanje bankovnih kartica, javlja dubrovacki.hr.
Radi se o elektronskom sklopu s video kamerom i baterijom čija je svrha očitavanje zaštićenih podataka bankovnih kartica.

Za sada nije utvrđeno da je postavljenjem „skimmera“ došlo do materijalne štete, a policija je uređaj izuzela i provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja osoba ili osobe koje su ga postavile.

'Kako bi izbjegli mogućnost zlouporabe bankovnih kartica i krađe identiteta, ovim putem želimo dati upozorenje našim sugrađanima da prilikom korištenja bankomata apsolutno poštuju sigurnosne upute otisnute na bankomatima.
Ukoliko uočite bilo kakvne neuobičajene detalje, molimo da o tome bez odgode obavijestite banku ili policiju na broj 192', poručuju građanima iz policije.

Naslovnica Forum

Najčitanije