StoryEditorOCM
ForumOVO JE HRVATSKO ČUDO OD DJETETA

Maša je rođena s tek 450 grama, pet mjeseci trajala je borba za život, a danas je potpuno zdrava otišla kući

Piše JL
18. svibnja 2018. - 14:25
masa

Poslije pet mjeseci mala je Maša danas po prvi put od rođenja napustila Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu gdje su joj liječnici doslovno spasili život.

Naime, djevojčica je rođena s tek 450 grama u 27. tjednu trudnoće svoje majke pa je bila životno ugrožena, a dodatni problem nastao je zbog toksične upale crijeva s perforacijama.

Liječnici su se pet mjeseci borili za njezin život, a Maša je imala nekoliko operacija crijeva, ali i oka, no danas je kao zdrava beba otišla sa svojom majkom kući.

Tim stručnjaka iz Klaićeve koji je vodio doc.dr. Stjepan Višnjić, pročelnik Zavoda za abdominalnu kirurgiju i prim.dr. Ivančica Škarić, voditeljica Jedinice za intenzivnu skrb, gotovo svakodnevno imali su zadatak kako riješiti nove zdravstvene probleme riješiti.

Maša je nakon pet mjeseci došla do inače uobičajene porođajene težine od 3 kilograma i pred njom je život u obitelji koji je od rođenja inače provodila u bolnici.

Ovo je izuzetan medicinski uspjeh o čemu svejdoči činjenica da su u svijetu tako male bebe uspjele preživjeti u samo tri slučaja i to Emilija iz Njemačke, Abigail iz Engleske te Maša iz Hrvatske i

- Današnji dan veliki je i značajan ne samo za Klaićevu nego i za druge dvije bolnice KBC Sestre Milosrednice i KBC Zagreb, koje su također sudjelovale u spašavanju djevojčice, ali i za hrvatsku medicinu. Integriranim pristupom liječličkog tima spasili smo ljudski život i to je svjetski uspjeh - rekao je Goran Roić. ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

26. travanj 2024 08:47