StoryEditorOCM
ForumVIDEO: NAJZABAVNIJI SPORTSKI DOGAĐAJ SEZONE

'Žene u sportu nisu dovoljno zastupljene, zato se na Lezbijadi natječemo u umjetničkom lizanju i otkopčavanju grudnjaka na 100 cm leđno'

Piše 100posto.hr
20. svibnja 2018. - 20:40
saswsw

U subotu se u većim hrvatskim gradovima održao Hod za život, u sklopu kojeg su se prikupljali potpisi za razno razne referendume kojim se želi nekome uskratiti neka prava. U Zagrebu se, međutim - slučajno ili ne, ali sasvim sigurno značajno - na isti dan održavala druga po redu Lezbijada, piše portal 100posto.

Tzv. lezbijske olimpijske igre u organizaciji Zbeletrona  okupile su timove te njihove navijačice i navijače na cjelodnevnoj proslavi zdravog načina života i, prije svega, zdravog načina razmišljanja.

 

"Mi želimo da konačno postane vidljivo da je sport i ženska stvar. Da Blanke ne postanu najpoznatije tek kad počnu osvajati zlata koja posvećuju Bogu, da kada nam se kući vrati medaljom ovjenčana sportašica članci o njezinom uspjehu ne budu posvećeni porijeklu njezinog koplja, da o košarkašicama ne čitamo kao o zanosnim ljepoticama, dok paralelno razna muška imena pune rubrike naših novina svojim najbanalnijim uspjesima", stoji u proglasu Lezbijade.

Kako bi sve bilo još zabavnije, cure i dečki nisu se natjecali/e u klasičnim kategorijama (a Lezbijada nije rezervirana samo za lezbijke, nego i za sve koji podržavaju LGBTIQ prava i imaju zdrav natjecateljski duh).

Iz organizacije su se poigrali stereotipima o lezbijkama i tako stvorile vrhunsku zezanciju na vlastiti račun. Što mislite, kako biste prošli u kategorijama kao što 'Skokovi u modu', 'Umjetničko lizanje', 'Otkopčavanje grudnjaka na 100 cm leđno' ili 'Otvaranje pive upaljačem u vis, točenje pive u plastične čaše, eksanje pive' (da, ovo posljednje je sve jedna kategorija)? Zvuči lako, ali vjerujte da nije, piše 100posto.

Kako se ekipa provela na Lezbijadi pogledajte u našem videu.

25. travanj 2024 13:45