StoryEditorOCM
ForumPRVI NESLUŽBENI REZULTATI SDP-ovih IZBORA U ZAGREBU

Pobjedu odnio Bernardićev kandidat, ali morat će u drugi krug s Gordanom Marasom

Piše Ivanka Toma / JL
10. lipnja 2018. - 23:54
Untitled-1

Zagrebački SDP u nedjelju je proveo izbore za čelništvo gradske organizacije, a prema prvi neslužbenim rezultatima pobjednik je Denis Hrestak. Međutim, čovjek koji figurira kao Bernardićev kandidat, morat će u drugi krug za tjedan dana budući da je osvojio oko 40 posto glasova.

Njegov suparnik u drugom krugu, prema neslužbenim rezultatima, trebao bi biti Gordan Maras koji je osvojio 30 posto glasova.

Bez drugog kruga ostali su Aleksandra Kolarić i Alen Čičak.

Denis Hrestak, kandidat koji je u prvom krugu uzeo najviše glasova, nakon izbora je rekao:

- Nadam se da će u drugom krugu izlaznost biti veća - rekao je Hrestak, prenosi N1, i dodao kako se kandidirao s dva cilja.

- Prvi cilj je smiriti i ujediniti stranku, a drugi je osvojiti vlast u gradu Zagrebu. Mislim da smo danas korak bliže ostvarenju tih ciljeva- kazao je Hrestak.

- Od danas je SDP ujedinjeniji, čvršći i jedinstveniji nego je bio dosad. Na taj način uspjet ćemo pobjediti u gradu Zagrebu i promjeniti način vladanja u Zagrebu, koji je neprihvatljiv i za građane Zagreba, a i za SDP-ovce, odnosno za naše vrijednosti - rekao je Hrestak.

Aleksandra Kolarić je na svom Facebooku i prije objave rezultata priznala poraz, dok je Gordan Maras rekao:

- Hvala svim članicama i članovima na izlasku na izbore i podršci koju su mi pružili. Čestitam svim kandidatima i drago mi je da većina članica i članova želi promjene. Obećajem da ću se izboriti da zagrebački SDP bude bolji i da budemo ono što građani od nas očekuju - da mijenjamo naš grad na bolje. Posebna zahvala Alenu Čičku na podršci u drugom krugu i Aleksandri Kolarić na energiji koju je donijela u ovu kampanju. Ljudi, isplati se boriti za bolji SDP. Hvala vam! - napisao je Maras na Facebooku.

26. travanj 2024 11:07