StoryEditorOCM
ForumOVO IMA SAMO KOD NAS

Na Kongresu FIFA-e zastupa nas delegat s nepravomoćnom sudskom presudom

Piše PSD
12. lipnja 2018. - 22:49
bbimagehandler.ashx

U Moskvi će se u srijedu, dan prije početka mundijala, održati 68. kongres Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na kojemu će se birati domaćin Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Hrvatsku delegaciju na kongresu činit će predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac.

Zaustavite rotaciju, imamo senzaciju. Netko ovdje pravi cijelu državu Hrvatsku – ludom. Zar nije Davor Vrbanović nedavno na sudu u Osijeku  nepravomoćno osuđen po trećoj točki optužnice, odnosno za podjelu odštete za transfer Dejana Lovrena. Dobio je tri godine zatvora. Presuda je prvostupanjska, ali valjda ima neku težinu, neku važnost. Inače zbog čega bi bila donesena.

HNS je ovako "komentirao" činjenicu da je njihov izvršni direktor i glavni operativac dobio nepravomoćnu zatvorsku presudu.

- Hrvatski nogometni savez neće komentirati nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku. Savez će ovaj pravosudni slučaj službeno komentirati po pravomoćnosti presude - stoji na službenoj stranici HNS-a.

Ali zar ipak, iz nekakvih moralnih razloga, iz nekih, pa ne znamo niti kako se izjasnili ili izrekli, upravo Davor Vrbanović nije mogao se sam izuzeti iz predstavljanja HNS-a na važnim skupovima. Zar nije mogao Davor Šuker sam "zamoliti" Vrbanović da se malo pritaji. Da ne privlači pažnju.

Kakvu poruku s ovim šalje HNS, ne samo prema svijetu, već i građanima Hrvatske. Zar tu nema neke moralne odgovornosti. Smije li Vrbanović tek tako s nepravomoćnom presudom napustiti Hrvatsku i još gore, predstavljati istu na međunarodnom skupu. Što ovo sve znači, poštuje li HNS uopće pravosuđe Hrvatske, poštuje li uopće institucije ove države.

Psi laju – karavane prolaze, močvara se i dalje ne isušuje. Nešto je trulo, zaudara ....

24. travanj 2024 17:51