StoryEditorOCM
ForumMAMIĆ UHIĆEN U MEĐUGORJU

Policija ga privela na temelju međunarodne tjeralice

Piše PSD
14. lipnja 2018. - 15:08
mamic_sudjenje3-180418

Kako saznaje Žurnal, pripadnici SIPA-e uhapsili su Zdravka Mamića. Međunarodnu potjernicu za Mamićem, koji je u Hrvatskoj prvostepeno osuđen na šest i pol godina zatvora, a prije toga je prebjegao u BiH, raspisao je Županijski sud u Osijeku, a prenosi Slobodna Dalmacija.
Bjegunac od hrvatskog pravosuđa, bivši izvršni direktor zagrebačkog GNK Dinama Zdravko Mamić, uhapšen je na području Međugorja, saznaje Žurnal iz policijskih izvora.

Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića prvostupanjskom presudom osudio na šest i pol godina zatvorske kazne, raspisao je domaću i međunarodnu tjeralicu te izdao poseban nalog za njegovo hapšenje na području zemalja Europske unije. Dan uoči izricanja presude Zdravko Mamić je prešao na teritorij Bosne i Hercegovine.
Prema njegovim tvrdnjama u medijskim istupima, posjeduje uvjerenje o bh državljanstvu na osnovu kojeg je predao zahtjev za dobijanje svih bh dokumenata.
Prema zakonskoj proceduri Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi esktradicioni sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje. Ukoliko ima validne dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić sukladno zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

19. travanj 2024 14:54