StoryEditorOCM
ForumNE MIRE SE S PORAZOM

Englezi traže diskvalifikaciju Hrvatske, a potrudili su se i izmisliti tri razloga kojima bi to opravdali!

Piše Slaven Knežević
13. srpnja 2018. - 20:44
englezi

Da Englezi ne znaju gubiti, to je već odavno poznato, ali njihovi navijači su ovoga puta prevršili svaku mjeru. Nikako se ne mogu pomiriti s time da je njihova reprezentacija izgubila od bolje Hrvatske pa sada traže diskvalifikaciju naše reprezentacije i smišljaju razloge kojima bi potkrijepili svoje sulude tvrdnje.

Koliko navijača traži isključenje Hrvatske sa SP-a pokazuje i činjenica da je najtraženiji pojam u Googleu u Velikoj Britaniji "World Cup Croatia disqualified" ili u prijevodu "Svjetsko prvenstvo Hrvatska diskvalificirana". Englezi su naveli i tri razloga zašto Hrvatsku treba izbaciti iz Rusije, a zapravo je pravi razlog to što smo ih pobijedili.

Kao prvi razlog navode to da se ponovio slučaj Josipa Šimunića i tri žuta kartona. Englezi tako tvrde da je Rebić dobio dva žuta kartona, ali nije isključen. Ne brinite, niste propustili tako nešto, već su naši suparnici očito gledali neku drugu utakmicu. U 48. minuti najprije je izgledalo kao da je Rebić dobio žuti, ali zapravo ga je zaradio Mandžukić, pa je Rebić kasnije dobio samo jedan karton. Naravno, grešku s tri žuta kartona mogao je napraviti samo njihov sudac Graham Poll koji je ušao u povijest kada je na SP-u 2006. godine Šimunića kaznio s tri žuta kartona na utakmici s Australijom.

Drugi razlog za diskvalifikaciju je Domagoj Vida koji je prema Englezima trebao biti suspendiran zbog sporne snimke na kojoj slavi Ukrajinu. Vida se ispričao Rusima i široj javnosti, a 'metak' za to je popio Ognjen Vukojević koji je izbačen iz stožera. Vida je ostao u igri samo s opomenom od FIFA-e.

Zadnji dokaz za Engleze je loše suđenje, naravno u korist Hrvatske. Iako je sudac Çakir, pogotovo u prvom dijelu išao na ruku Englezima, oni tvrde kako je sudio u korist Hrvata. Najviše ih boli gol Perišića za kojeg tvrde da je visoko podignuo nogu. Uz to, smeta im što Lovren nije dobio žuti karton u borbi s Raheemom Sterlingom koji je brži od njega pa ga je zaustavljao prekršajima.

Zanimljivo, na sve to se žale Englezi koji se inače ponose grubom igrom i suđenjem u kojem se opraštaju prekršaji u Premiershipu. I tako dok se oni žale, Hrvatska se sprema za finale Svjetskog prvenstva u kojem će protiv Francuske igrati za naslov najboljeg na svijetu, donosi 100posto.hr.

01. svibanj 2024 23:21