StoryEditorOCM
ForumNIJEMCI SE RASPISALI! MENADŽER HRVATSKE SENZACIJE HITNO PREKINUO ODMOR I ODLETIO ZA MÜNCHEN

Talijani ne puštaju Perišića za manje od 70 milijuna eura

Piše Zadarski.hr
20. srpnja 2018. - 14:11
repreze

Hrvatski nogometni reprezentativci još će tjednima biti među glavnim protagonistima tračerskih rubrika, ali ne samo onih koje prate ljetovanja slavnih i njihove ljubavne avanture nego i onih koje su bave prijelaznim rokom, donose Sportske novosti.

Četvrtak je prošao u znaku Ante Rebića. Bavarski i talijanski mediji bavili su se informacijom da je Rebićev agent Fali Ramadani prekinuo godišnji odmor kako bi hitno odletio u München. Priča o Rebićevom odlasku u Bayern živi od trenutka u kojem je Niko Kovač imenovan trenerom Bayerna. Niko ga je vodio u reprezentaciji, Kovač ga je trenirao u Eintrachtu... Kod bivšeg izbornika je istesan u igrača koji je bio jedan od najjačih Dalićevih aduta. Iako se u rubrici “gossip” spominjao i Mourinhovinteres za Rebića, ako (ili kad) Bayern konkretizira svoja razmišljanja lako je pogoditi za što će se Rebić odlučiti.

Kovač posljednjih dana nije želio njemačkim novinarima komentirati glasine o Rebiću, a znakovita je i informacija da je Bayern, navodno, spreman prodati Kingsleya Comana Arsenalu. Kako god bilo, Eintracht će profitirati. Prvog dana srpnja Rebićeva posudba pretvorila se u čvrsto vlasništvo njemačkog kluba za “pišljiva” dva milijuna eura. Prodati bi ga mogli i za 20 puta više novca. Čak i ako nešto moraju vratiti Fiorentini, bit će u velikom plusu.

Inače, u ljeto 1998. godine, koje pamtimo po brončanoj medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, osmorica Ćirinih izabranika promijenila su klubove. Neki od njih su i prije “prvog zvižduka” dogovarali transfere, a nekima su baš igre, ili barem to što su bili dio ekipe, pomoglo da promijene sredinu.

Najeksplozivniji transfer bio je odlazak Igora Tudora iz Hajduka u Juventusza odštetu od osam milijuna tadašnjih njemačkih maraka. Smiješan iznos u usporedbi s današnjim brojkama, ali tada se u nogometu vrtjelo znatno, znatno manje novca.

Betis nije želio prodati Jarnija španjolskom rivalu, pa su hrvatski lijevi bek i Real Madrid iskoristili engleski Coventry (pravila su tada bila blaža), a pamtit će se Krpanov odlazak iz Osijeka u slavni lisabonski Sporting. Vjerojatno bi tog ljeta transfera brončanih igrača bilo još više, ali tadašnji Dinamo bio je moćniji od današnjeg u svakom pogledu. Imao je više reprezentativaca i sve ih je mogao zadržati. Primjerice, Dario Šimić je tek šest mjeseci kasnije postao član milanskog Intera.

Iz današnje srebrne generacije jedini koji i službeno ima novi klub je IvanStrinić, transfer u Milan dogovorio je i prije Svjetskog prvenstva, a zanimljivo će biti pratiti hoće li se među preostalim 21 nogometašem dogoditi dovoljno transfera da se i po ovoj statistici preskoči “generacija 1998.”.

Luku Modrića sigurno će zagolicati kinesko bogatstvo, ali nedovoljno da barem još jednu sezonu odradi u Real Madridu. Posebno ako želi ozbiljno kandidirati za L’Equipeovu Zlatnu loptu ili Fifinu nagradu za najboljeg nogometaša na svijetu. Odlazak u Kinu minimalizirao bi mu izglede i za ulazak u najužu konkurenciju. Stoga će jedni od rijetkih dokumenata na kojem će se ovog ljeta pojaviti njegovo ime biti rodni listovi poput onog iz Perua, u kojem su sretni roditelji svoje dijete nazvali Luka Modric. Koliko će, pak, to dijete biti sretno izborom, tek ćemo saznati. Inače, u Peruu se više od 800 djece zove Cristiano Ronaldo, njih 200-tinjak Lionel Messi, a ima i nekoliko Antoinea Griezmanna.

Kad su u pitanju hrvatski nogometaši, Talijani u posljednja 24 sata najviše spominju Inter. Gazzetta naglašava da je Šime Vrsaljko i dalje Spallettijev prvi izbor za novog desnog beka te da se samo čeka da Atletico izbaci cijenu.

Iste novine tvrde i da pregovora o prodaji Ivana Perišića nema bez početne cijene od 70 milijuna eura. Perjin ugovor traje do lipnja 2022. i Nerazzurri su u dobroj startnoj poziciji, čak i da se na vratima pojavi Manchester United. Kad smo već kod Mourinha, Englezi tvrde da je Real Madrid posljednjih tjedana radio iza leđa Luki Modriću i pokušao ga uvaliti u “keš + igrač” ponudu, a zauzvrat dobio Paula Pogbu. Koliko god ga volio u svojim madridskim danima, teško je zamisliti da bi se Mourinho tek tako odrekao sedam godina mlađeg svjetskog prvaka.

I dok je uprava Intera zbog Ivana Perišića koliko-toliko mirna, brine ih status Marcela Brozovića. Ugovor traje još tri godine, a fiksna odšteta iznosi 50 milijuna eura. Brozovićev se status itekako uzdigao na Svjetskom prvenstvu i ne bi bilo iznenađujuće da se pojavi klub koji će za njegova pluća izbaciti traženi iznos. Zbog toga u Interu žele potpisati novi ugovor s Brozovićem. Povećati mu plaću od 2,5 milijuna eura, ali i zaštititi se višom odštetnom klauzulom.

Jedan dan Uli Höness, drugi dan Lothar Matthäus. Njemačkim velikanima iz usta stalno ispada Mario Mandžukić. Iako je najvjerojatnije da će ostati u Juventusu, Mandžukić je želja mnogih...

- Borussiji treba ‘pokvarenjak’ poput Mandžukića. Pozitivni ‘pokvarenjak’. Dortmund nema takvu osobu, takvog igrača, a Mandžukić je među pet najboljih napadača svijeta - povikao je Matthäus sa stranice tjednika SportBild.

25. travanj 2024 16:24