StoryEditorOCM
ForumNOVI DETALJI SLOŽENE ISTRAGE

Evo kako su policajci bivšeg supruga povezali s ubojstvom ugledne splitske liječnice

Piše Vladimir Urukalo / SD
14. kolovoza 2018. - 11:43
trogir_ubojstvo3-060818

Od nedjelje se 65-godišnji Željko Tukić, rođeni Vukovarac s prebivalištem u Kaštelima, nalazi iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama zbog osnovane sumnje da je ubio svoju četiri godine mlađu bivšu suprugu, splitsku liječnicu Asju Tukić, piše Slobodna Dalmacija.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, osim iskaza svjedoka i snimki nadzornih kamera koje navodno pokazuju da je Tukić u vrijeme počinjenja djela bio u Trogiru, a ne u apartmanu u Slatinama kao što je tvrdio u svojoj obrani, postoji još nekoliko stvari koje ga izgleda povezuju s ubojstvom iako se čeka konačna potvrda kriminalističkih vještaka kojima su ti predmeti poslani na obradu.

Policija je, dakle, u pretrazi apartmana u Slatinama koji je bio vlasništvo pokojne liječnice, a kojeg je dala na korištenje svom bivšem suprugu, pronašla kratke hlače na kojima su uočene mrlje koje nalikuju na mrlje nastale od krvi. Da bi se zaista moglo raditi o krvi potvrđeno je tzv. optičkim pregledom hlača uz pomoć alternativnog forenzičnog izvora svjetlosti.

Nadalje, policijski su ronioci, nakon dvodnevne pretrage akvatorija u Slatinama, na morskom dnu na području novog trogirskog mosta s čiovske strane pronašli plavu šilter kapu, a kad je i ona podvrgnuta preliminarnom ispitivanju forenzičkim metodama, ispostavilo se da i na njoj ima tragova karakterističnih za krv.

Istražiteljima je bilo vrlo važno, za zatvaranje kruga indicija, da je kćer pokojne i osumnjičenika potvrdila da je pronađena kapa upravo šilterica kakvu je imao njezin otac.

Isto tako, neki svjedoci prepoznali su Tukića kao osobu koja se vidi na snimci nadzorne kamere s INA-ine benzinske crpke u Trogiru koja ga je snimila desetak minuta prije 11 sati tog ponedjeljka, dvjestotinjak metara od mjesta ubojstva, kako se vozi na biciklu koji je na stražnjem dijelu odnosno u košari imao jednu vrećicu jarko crvene boje koju su, pak, neki članovi obitelji prije toga vidjeli u kući u Slatinama. Svjedoci su, doznajemo, potvrdili i da je bicikl Tukićev.

Dosad neosuđivani 65-godišnjak uhićen je prije tri dana, u subotu oko 13 sati, a u nedjelju u poslijepodnevnim satima priveden je na ŽDO te je nakon ispitivanja i po njihovu prijedlogu, istražni sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 6. kolovoza 2018. od 10.35 sati do 10.50 sati, znajući da je oštećenica (1957.) sama u stanu u Trogiru, u cilju da joj oduzme život, oštrim joj predmetom zadao nekoliko ubodnih rana u leđa i u prsište zadavši joj teške i za život opasne ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. Okrivljenik je nakon počinjenja opisanog djela pobjegao s mjesta događaja. Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - objavilo je jučer Županijsko državno odvjetništvo.

Podsjetimo, nesretna je liječnica, za koju su svi koji su je poznavali ili kao pacijenti ili kao kolege i prijatelji kazali da je bila izrazito dobra i susretljiva, tog kobnog ponedjeljka krenula iz Splita gdje je živjela prema Trogiru kako bi očistila apartman iza gostiju koji su tog jutra odlazili i pripremila ga za turiste koji su trebali doći tog popodneva. Ubojica je znao da je ona sama u stanu u tom periodu te je ili sam ušao u stan (ako je imao ključeve) ili mu je ona otvorila vrata ništa ne sumnjajući.

S obzirom na obranu osumnjičenog koji tvrdi da nije bio u stanu u vrijeme ubojstva i da nema veze s tim, još se ne zna koji je bio okidač odnosno što ga je potaklo da baš tog dana, kako se sumnja, potegne nož i bivšu suprugu ubode prvo u leđa, a zatim i tri puta u prsa.

Nagađa se, po pričama njihovih poznanika i prijatelja, da je on u posljednje vrijeme bio vrlo nezadovoljan svotom koju mu je pokojna davala kao naknadu za održavanje nekoliko apartmana i rad s gostima te da je od nje zahtijevao da mu da više, piše Slobodna Dalmacija.

Tukić je, pak, dan prije uhićenja u Slobodnoj Dalmaciji predao iskaz sućuti prema svojoj bivšoj supruzi u kojoj piše: “Adio voljena”, a ispod fotografije nasmiješene liječnice stoji: “Hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom. Tvoj Željko Tukić”. Sućut je objavljena baš u subotu, na dan kad je uhićen zbog sumnje u ubojstvo svoje "voljene".

27. travanj 2024 04:36