StoryEditorOCM
Forum'OČAJNA SAM, ČOVJEK JE MRTAV, A NI ZA MOJU VERU NEMA VIŠE ŽIVOTA!

Ispovijed majke: 'Prije par mjeseci umro joj je djed, uslijedio je bračni krah...'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
18. kolovoza 2018. - 11:40
ri-begic1007-spo

- Strašno sam potresena. Užasno mi je teško i ne pronalazim riječi da opišem očaj. Jezivu vijest nisam doznala od policije nego mi ju je rekla Verina prijateljica. Neopisivo mi je žao poginulog i njegove obitelji, čiji je život bespovratno uništen. Ni za moju Veru nema više života. U sekundi se našla u situaciji koju ta druga obitelj definitivno nije zaslužila, ali nije ni moja kći jer ona, vjerujte mi, ni mrava ne bi zgazila. U proteklih godinu dana, a možda i više, zaredale su joj se nedaće. Prije par mjeseci umro joj je djed za kojeg je bila jako vezana, a život joj se dodatno sunovratio nakon bračnog kraha. Nije tu nedaćama kraj jer joj je i baka, moja majka, na samrti. Gdje je bila tu večer?

'Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija...'

Ne znam točno, ali znam da se išla razonoditi na neradni dan. Ne branim je, da ne mislite, ali ona sigurno nije priželjkivala to što se dogodilo - rekla je za Jutarnji list u telefonskom razgovoru majka Vere Begić Belčić, suspendirane riječke pročelnice za sport i tehničku kulturu. Na sam spomen razloga zbog čega smo je nazvali briznula je u plač jer od šoka ne može doći k sebi. Ogorčena je javnim linčom koji je usmjeren na cijelu obitelj nakon što je u javnost procurio identitet vozačice koja je sa 1,8 promila alkohola u krvi, vozeći se Istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru, u frontalnom sudaru usmrtila Igora Soldatića (41), a čiji su supruga i sin pukom slučajnošću preživjeli.

- Razapinje ju da je alkoholičarka, a ona to nije. Tijekom proteklih godinu dana zaredali su joj se problemi u životu pa joj je sve očito postalo preteško i izašla je u provod. Vera je oduvijek pomagala ljudima. Cijeli se život bavila sportom. Radila je mukotrpno. Trenirala i paralelno studirala, diplomirala je pravo, a poslijediplomski je stekla iz medicinskog prava. Završila je i novinarski tečaj. Zadnje muke s kojima se teško nosi na privatnom planu su bili rastava, preseljenje, dijete školarac. No, kakve veze s nesrećom ima to je li članica SDP-a?

I kakve veze stranačko opredjeljenje ima s nesrećom? Ne treba se igrati s političkim strankama. Uostalom, stranka joj nije pomogla u njezinoj karijeri. Niti je na mjesto pročelnice došla po vezi, nego po zaslugama kao sportašica. I nije jedina. Pogledajte i druge uspješne bivše sportaše gdje su danas - kroz suze dalje jeca majka nesavjesne vozačice koja, nevoljko nam otkriva, nije smogla snage otići sa sinom do kćeri na policiju.

- Moj sin ju je vidio na par minuta dok je čekala saslušanje i odluku što će s njom biti dalje. Samo joj je odnio čistu odjeću jer je nakon nesreće bila sva krvava. Vera je svjesna što je napravila i samo šuti. Vjerujte mi, njezin život je stao. Njezinu životu je kraj, a treba misliti na sinčića koji je u ranjivoj dobi. Da je barem mene pregazila jer bol koju nosim zbog činjenice da je jedan dječak ostao bez svoga oca je nemjerljiva. Suosjećam s obitelji poginulog i znam da nema riječi utjehe. Preminuli vozač nije zaslužio takav kraj - jecajući je zaključila potpuno shrvana Verina majka.

18. travanj 2024 15:39