StoryEditorOCM
ForumHRVATSKI DRŽAVLJANIN IZAZVAO STRAVIČNU PROMETNU NESREĆU U SRBIJI?

Vozio se u suprotnom smjeru, zabio u drugi automobil te ubio trudnicu i njezinu bebu

Piše Jutarnji.hr
31. kolovoza 2018. - 14:05
srbija

U srijedu se u Srbiji u blizini Prokuplja dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je poginula trudnica i njezina beba, a nesreću je navodno skrivio 43-godišnji Hrvat, piše srpski Blic.

33-godišnja Suzana Bogdanović je sa suprugom Vitomirom krenula na liječnički pregled kad se u njihov automobil zabio Mercedes kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin Žarko P., koji je vozio trakom u suprotnom smjeru.

Radi se navodno o Hrvatu koji živi i radi u Njemačkoj, a u Srbiji je bio kako bi se oženio tamošnjom djevojkom. Žarko P. je nakon ove nesreće uhićen.

Nesretna je Suzana bila u devetom mjesecu trudnoće i trebala je roditi za desetak dana. Odmah nakon nesreće je prebačena u bolnicu u Prokuplju, gdje su liječnici obavili carski rez. Ona i njezina beba zatim su prebačene u bolnicu u Nišu. Iako su se liječnici borili za njihove živote, na kraju su i majka i djevojčica preminule. Blicpiše da vozač koji je skrivio nesreću nije čak ni pokušao pomoći unesrećenima.

'Vitomir je vikao: “Žena mi umire, pomozite", a taj čovjek je samo izašao iz Mercedesa s nekom djevojkom i umjesto da pomognu, oni su se zagrlili', ispričali su prijatelji supružnika i dodali da su vozač i djevojka iz njegovog automobila pokušavali zaustaviti druga vozila, no i dalje nisu prilazili ozlijeđenima, niti su im pokušali pomoći. Oni pak nisu ozlijeđeni jer su se tijekom nesreće u njihovom automobilu otvorili zračni jastuci.

'Vozač Mercedesa je rekao da je navodno vozio 40 kilometara na sat. Pa zašto su se onda otvorili zračni jastuci? Citroenu je smrskan cijeli prednji dio, sigurno je išao 100 na sat', ispričali su prijatelji obitelji Bogdanović.

19. travanj 2024 19:26