StoryEditorOCM
ForumDETALJI KRVOPROLIĆA: SIN LIKVIDIRAO OCA U STANU U KOJEM JE PRIJE 20-ak GODINA UBIO I MAJKU

Strašnom zločinu navodno je prethodila svađa

Piše Marin Dešković
1. rujna 2018. - 18:47
ubojstvo_ocevid3-010918

 

Više od dva desetljeća nakon što je u istome stanu u Ulici Božidara Magovca u rastrojenom stanju ubio svoju majku, 41-godišnji Zagrepčanin je u subotu ujutro ubio i svojega 77-godišnjega oca. Kako se moglo doznati od policije, počinitelj je priveden na kriminalističko istraživanje nakon što je u stanu pronađeno mrtvo tijelo muškarca, a kojemu su oštrim predmetom nanesene smrtonosne ozljede - piše Jutarnji.hr.

Dolaskom na mjesto događaja doznali smo kako je u ranim jutarnjim satima između oca i sina izbila svađa te da je 41-godišnjak nasmrt izbo oca. Kako smo također doznali, gotovo identična stvar se tu dogodila davne 1997., ali žrtva je tada bila njegova majka, nakon čijeg ubojstva je on navodno dugo vremena proveo na liječenju, no i sada je navodno znao biti prisilno hospitaliziran te bi u zgradu dolazio tijekom vikenda.

Stanari zgrade s kojima smo razgovarali nisu nam rekli da su čuli bilo kakve zvukove iz stana u kojemu se dogodilo ubojstvo, već su samo vidjeli da je ujutro ispred zgrade došla policija. Vijest o događaju odmah se pronijela ulicom, pogotovo radi događaja koji su se tu zbili prije dva desetljeća. Premda susjedi tvrde da prema njima nikada nije bio nasilan, kažu da su se počinitelja bojali zbog nasilnoga događaja iz 1997. te da se nisu ugodno osjećali u njegovoj blizini.

- On je jako krupan i stalno je boravio po teretanama tako da je izrazito snažne konstitucije. Uvijek se ponašao ok, no svi smo malo zazirali od njega jer smo se bojali, kažu nam susjedi.

Taj strah se  u subotu ujutro pokazao opravdanim jer je nakon svađe u stanu 41-godišnjak nasrnuo na oca koji ga je navodno jako volio te se brinuo za njega nakon ubojstva iz 1997.

- Otac mu je bio dobar čovjek. Znam da je dugo radio u željeznicama, on je čak prikupljao potpise i izjave susjeda kako je njegov sin bolje, a kojima je pokušao za sina izboriti da ga češće puštaju iz bolnice, pojasnila nam je jedna od susjeda.

Kako smo neslužbeno doznali, premda se počinitelj nalazi na kriminalističkom istraživanju zbog ubojstva, ubrzo će se zatražiti pomoć vještaka-psihijatra kako bi se utvrdilo može li se uopće postupak protiv njega voditi ili je pak zločin počinio u neubrojivom stanju, a u kojemu se slučaju izriče mjera prisilne hospitalizacije.

Inače, susjedi su nam rekli da počinitelj ima i sestru, ali ona je navodno odselila iz zgrade prije dvadesetak godina, dakle otprilike nakon ubojstva majke. Inače, 41-godišnjak je na svojemu Facebook profilu otvoreno pričao o svojem iskustvu iz zatvora u kojem je bio 'kada je likvidirao mjaku', međutim veliki broj statusa koje je objavljivao bio je prilično konfuzan i najčešće je pisao o vjerskim motivima, ali i politici.

19. travanj 2024 23:33