StoryEditorOCM
ForumDRAGI ĆOSIĆU NA PRISAVLJU URUČILI OTKAZ

Dugogodišnji HRT-ov sportski komentator izgubio posao nakon što se našao u aferi preprodaje ulaznica za SP

Piše Klara Rožman
13. rujna 2018. - 21:20
Drago_Cosic__2m

 

Drago Ćosić u četvrtak je dobio redovni otkaz na HRT-u, a primio ga je zbog "skrivljenog" ponašanja. Time je okončana afera vezana uz navodnu preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji koje je Ćosić, bez suglasnosti svojih nadređenih, tražio i dobio od EBU-a - piše Jutarnji.hr.

 

Cijela priča krenula je nakon što je Fifa od EBU-a tražila objašnjenje zbog čega se dio skupih ulaznica koje je ustupila EBU-u, a on potom jednoj svojoj članici putem ruskog interneta prodaje na crnom tržištu po cijeni od 18.500 eura. Istraga je dovela do HRT-a, točnije do Ćosića i međunarodnog koordinatora Saše Dedića.

Zbog cijele priče otkaz na mjesto realizatora sportskog programa na vlastiti je zahtjev dao i Grgo Juroš nakon što se utvrdilo da mu je Ćosić dao dvije ulaznice, o čemu Juroš nije obavijestio HRT. Ćosić se tijekom istrage pravdao da on ulaznice nije prodavao, a o tome da ih je uime HRT-a tražio, rekao je da je to dugogodišnja praksa.

- I dalje stojimo kod toga, a moram priznati da nisam očekivao da će Drago Ćosić dobiti otkaz jer nije učinio ništa što bi zasluživalo takvu mjeru - naveo je Ćosićev odvjetnik Mate Matić, koji se s HRT-om, kako je rekao, pokušavao dogovoriti da njegovu klijentu daju sporazumni otkaz, s otpremninom.

Međutim, to su bile samo odvjetnikove lijepe želje jer HRT, kažu nam izvori bliski ravnateljstvu te kuće, nije bio spreman na takve dogovore.

- Kakva otpremnina i kakav sporazumni otkaz? Ovim što je Ćosić napravio našoj kući nanesena je neviđena sramota i u obzir nije dolazilo da se o nečemu dogovaramo. Mediji bi nas s punim pravom pokopali, a nakon ovakvog skandala trebat će nam puno vremena da vratimo ugled kod naše publike - rekao je visokopozicionirani djelatnik na Prisavlju.

- Sudski ćemo osporiti otkaz Dragi Ćosiću. U cijeloj ovoj priči, za početak, nema nikakvog elementa kaznenog djela jer se Ćosiću prodaja karata ne može dokazati pošto ih on i nije prodavao. Na sud ćemo dovesti ljude koji će potvrditi da Ćosić nije ni prvi ni jedini koji je u ime HRT-a tražio i dobio ulaznice za neki sportski spektakl - kaže Ćosićev odvjetnik.

Sam Drago Ćosić u četvrtak se na naše pozive nije javljao.

Razriješeni Jozo Barišić i Nikola Bonačić Krešić

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića.

Kako Hina neslužbeno doznaje, ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić razriješen je u četvrtak na vlastiti zahtjev i na njegovo mjesto u petak kao vršitelj dužnosti ravnatelja produkcije dolazi Josip Krajina, a Bonačić Krešić razriješen je također na vlastiti zahtjev još u srijedu, a na njegovo mjesto kao vršitelj dužnosti dolazi Marko Malnar.

Razrješenje Joze Barišića uslijedilo je nakon medijskih napisa o navodno spornoj nabavi nekih programskih sadržaja iz vanjske produkcije, među kojima se spominje i serija ''Je li moglo drugačije'' na što je početkom ovog tjedna upozorio i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u.

S druge strane, kako se neslužbeno saznaje, ravnatelj tehnologije Bonačić Krešić razriješen je na osobni zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za pedesetak djelatnika u njegovoj poslovnoj jedinici.

Najnovijom odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, u ''starom'' su sastavu Ravnateljstva javne radiotelevizije u punom mandatu ostali ravnatelj programa Renato Kunić i ravnatelj poslovanja Mislav Stipić(Hina)

16. travanj 2024 04:57