StoryEditorOCM
ForumNEVJEROJATAN DVOSTRUKI ŽIVOT 30-GODIŠNJAKINJE

Danju je bila ekscentrična vlasnica kozmetičkog salona, a noću opasni narko boss!

Piše 100posto
9. listopada 2018. - 12:05
1440x620_1539016256narko3

Leanne Duffin (31), njezin otac Brian (66) i 19-godišnji Jordan Whittle jedne srijede prošle godine naručivali su ručak u pubu u nekoj zabiti u Walesu kad su unutra upali policajci i sve ih uhapsili, piše Vice.

Cijelo susjedstvo je bilo u šoku. Svi su šuškali među sobom kako su sumnjali da s trojkom nešto nije u redu. No, svakako se može reći da takvo oduševljenje uspavani gradić Llanrug nije nikada doživio.

Otkriveno je da je Leanne bila glava tajne bande koja je u Chorleyu preprodavala drogu. Tijekom godina posao je cvjetao, a ona je postala toliko moćna da je počela misliti da je nedodirljiva. To ju je i stajalo glave.

"Ovo je prvi slučaj da kćer vodi posao u kojemu je podređeni njen otac. Zanimljivo je da su ispod nje sve redom bili muškarci, što u dilerskom svijetu svakako nije uobičajeno", rekli su iz policije.

Također, rijetko je zabilježeno da je ženska osoba vođa organizirane kriminalne skupine, donosi 100posto.hr.

Njezin kozmetički salon imena Cosmopolitan, čije je pročelje obojano u neonsku ružičastu i zelenu boju, bio je odličan paravan za njezina nedjela. Uspješna poslovna žena ružičaste kose koja je napravila biznis na solarijima, u pozadini je vrtila gomile i gomile ‘prljavog’ novca.

Facebook

"U salonu se prao novac. Nije točno poznato koliko je dugo radila mutne poslove, ali je policija sigurna da je u posljednjih 15 mjeseci njezina banda prodala četiri kilograma kokaina, ulične vrijednosti oko 200.000 funti i šest kilograma marihuane, vrijednosti oko 60.000 funti."

Duffin se pravila da joj sa salonom odlično ide pa nije tajila kad si je kupila luksuzni Range Rover. Poznanici su se čudili kako joj je tako dobro krenulo, ali nitko nije sumnjao u posao s drogom.

Iako policija kaže da je nemoguće da baš nitko od klijenata nije posumnjao u to da se u pozadini salona dila, oni svi to niječu.

"Bila je izuzetno pristojna i draga djevojka", za Duffin kaže susjeda iz ulice. Njezine korisnike je najviše zabrinulo što su neki imali pretplatu pa pretpostavljaju da neće dobiti novac nazad.

"Ne mogu vjerovati za što je bila sposobna. Nikad ne bih posumnjala. Meni je jako pomagala oko psorijaze. Kod nje je bilo sve dosta opušteno, nije imala ni bravu na vratima, no Leanne je bila jako prijateljski nastrojena. Pomalo ekscentrična. Imala je svoj stil i odlično ga je furala”, ispričala je jedna klijentica.

Istetovirana po cijelom tijelu, u vrućim hlačicama i topu, ponekad je imala rozu, ponekad bijelu kosu, stalno je mijenjala izgled, s uvijek je puhala balone od žvake. Primijetili bi je s kilometra udaljenosti.

Bila je i jako aktivna na stranici salona koju je vodila na Facebooku. Neki su je zbog svega obožavali, a nekima je bila trn u oku.

Policajci koji su radili na slučaju kažu da je, unatoč svome imidžu, Duffin bila nevjerojatno normalna i realna osoba, nimalo nalik narko bossovima o kakvima čitamo.

Osim oca i mladića Whittlea, koji nije imao obitelj, u bandi su bila još dvojica 50-godišnjaka koji su izvršavali sva njezina naređenja i dostavljali su pošiljke klijentima. Duffin je bila mozak i nije se bavila prljavim poslovima.

Zanimljivo je da kad je trojac pao, Duffin je putem do stanice čak ćaskala s policijskim službenicima koji su je uhitili, ispričali su kasnije. Kao da su došli na masažu u njezin salon.

"Ona je prava tatina curica. On joj je očito sve u životu. Zamolila nas je da ga pripazimo jer ima problema sa zdravljem. Tražila nas je da svakako pazimo da sa sobom ponese lijekove."

Duffin je tad smještena u pritvor, a nedavno je osuđena na osam godina zatvora. Njezin otac je dobio šest godina, a Whittle 3 i pol.

24. travanj 2024 21:33