StoryEditorOCM
ForumSKANDAL ZA SKANDALOM

'Dovela sam dijete s teškim dijagnozama u Dom zdravlja, a liječnici su ga odbili pregledati. Zbog takvih medicinara djeca umiru': žena sve snimila i stavila na Facebook

Piše R.N./SD
19. listopada 2018. - 23:02
Mama i dijete

Ne tuže se samo hrvatski pacijenti na liječnike. Cijela Srbija priča o liječnici koja navodno nije htjela pregledati bebu.
"Liječnici odbijaju primiti dijete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dijete nije pregledano jer nije pacijent liječnika kod kojeg smo došli", napisala je na Facebooku Violeta Cvetković, majka bolesne devojčice, i priložila snimku iz Doma zdravlja u Kragujevcu.

 

Snimku je na Facebooku vidjelo čak milijun ljudi, a podijeljena je 40.000 puta.

S druge strane u Domu zdravlja navode da djetetu nije uskraćena medicinska njega. Kako su naveli, dijete je odmah pregledano, ali je majka tražila dupli pregled, piše srbijanski Blic.
Povodom ovog slučaja Ministarstvo zdravlja je uputilo inspekciju u kragujevački Dom zdravlja.
- Dokle više zemljo Srbijo? Zbog ovakvih djeca umiru - napisala je svom 'Fejsu' uzrujana majka.

Violeta je, kako je ispričala za Blic, dovela svoju kći Ružicu staru 20 mjeseci "sa temperaturom većom od 39 stupnjeva". Međutim, u to vrijeme njen izabrani liječnik nije bio tu, jer radi u drugoj smjeni.

- Prije tri dana sam dovela dijete kod dr. Dragana Vukajlovića koji je njen izabrani liječnik. Dao je terapiju, ali nije joj bilo bolje. Zato sam jutros došla sa bolesnim djetetom ponovno. On nije radio, čekala sam da se završi pauza, i onda sam otišla kod doktorice N. I. , koja je ranije bila njen liječnik. Ona je nije htjela primiti, jer je bila zauzeta - tvrdi majka za Blic. 

26. travanj 2024 16:07