StoryEditorOCM
ForumISPOVIJEST VOZAČA AUTOBUSA KOJI JE SLETIO S AUTOCESTE

Nisam zaspao, nego sam pao u nesvijest, a zatim se trgnuo i spriječio najgore...

Piše Glas Slavonije
26. listopada 2018. - 00:29
nesreća

 

Prije tjedan dana, 18. listopada, kod čvorišta Novska i Okučani, Panturistov autobus sletio je s ceste pri čemu je ozlijeđeno šest osoba. 61-godišnji vozač Milan Matijević iz Tenje našao se u situaciji koju, kaže, ne bi poželio ni najgorem neprijatelju, piše Glas Slavonije.

- Vozio sam naspavan i odmoran, odgovorno tvrdim i da nisam zaspao, nego sam pao u nesvijest. Trgnuo sam se kad sam udario u željezni odbojnik i u sekundi sam shvatio da ne smijem kočiti, nego da moram dati gas da se "iščupam" s travnate površine koju sam zahvatio. Srećom pa je udarac kolegu koji sjedi pokraj mene odbacio, jer da je ostao na svome mjestu, limarija odbojnika koja je podbila stepenice mogla mu je odsjeći noge', priča Matijević, vozač s 30 godina iskustva.

Putnici su jedni drugima odmah počeli pružati prvu pomoć, poslano je i zamjensko vozilo, došla je i policija, a ozlijeđeni putnici prevezeni su vozilima Hitne pomoći.

Matijević kaže da je jako dobro što se u trenutku sudara nije uspaničio, nego je punim gasom nastavio voziti, jer da je na travnatoj površini kočio, vjeruje kako bi posljedice bile mnogo gore.

Ipak, za upravljač autobusa više neće sjesti jer 1. siječnja 2019. ide u mirovinu i kaže kako ne može vjerovati da mu se na samom kraju radnog vijeka dogodila ovakva prometna nesreća.

- Ovih dana idem na sistematski pregled, kakav u Panturistu prolazimo svake dvije godine. Zdrav sam čovjek, nemam nikakvih poteškoća, što je nedavno utvrdio i liječnik. No, očigledno čovjek nikada ne može znati što nosi u sebi. Prije tri godine moj je kolega preminuo za upravljačem, no pritom, sreća u nesreći, nitko od putnika nije stradao. Nije ni u mom slučaju, no žao mi je što se to dogodilo. Iako nisam kriv za okolnosti, iskreno se ispričavam putnicima i zahvaljujem Upravi Panturista što je imala razumijevanja za ovu situaciju u kojoj se nikada za gotovo pola stoljeća rada nisam našao, kaže Matijević kojemu ipak slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iako u krvi nije imao alkohola, piše Glas Slavonije.

19. travanj 2024 22:47