StoryEditorOCM
ForumROČNICA I INSTRUKTOR MALO POPILI, PA UHVAĆENI U NEDOLIČNOM PONAŠANJU

Novinari poslali upit o tom incidentu, MORH im odgovorio: "Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku"

Piše PSD
16. studenog 2018. - 09:52
Bez naslova

Ovoga puta je odgovor Ministarstva obrane RH postao veća vijest od događaja o kojem su novinari poslali upit.

Naime, na pitanje o nedolično ponašanju ročnice i njenog nadređenog instruktora u autobusu kada su malo popili na povratku s vojnog hodočašća održanog 7. listopada u Mariji Bistrici, iz MORH su portalu Dnevnik.hr poslali neobičan odgovor u kojem među ostalim stoji: Jaka Hrvatska vojska mnogima je trn u oku.

Novinari su, naime, krenuli tragom neslužbene informacije da je zbog tog slučaja istragu pokrenula Vojna policija, te ih je zanimalo što je utvrđen i je li netko odgovarao. Umjesto konkretnih informacija, iznenadilo je što je pisalo u odgovoru iz Ministarstva.

- Pobjednička Hrvatska vojska je od samog svog stvaranja institucija u koju hrvatski narod ima najveće povjerenje.
Kao takva izložena je stalnim pokušajima dijela medija da senzacionalističkim prikazivanjem određenih događaja umanje njezinu važnost, demotiviraju njezine pripadnike i prikažu ih u negativnom kontekstu.

Naravno da Hrvatska vojska kao dio društva nije izuzeta od pojedinih događaja koji odstupaju od uobičajenog i prihvatljivog. Za ministra obrane neprihvatljiv je i najmanji stegovni prekršaj, koji se u skladu sa zakonskim propisima sankcionira. Tako to radi uređeni sustav kakav je Hrvatska vojska. Nemamo razloga ništa skrivati, ali nećemo dozvoliti bilo kome da od "muhe pravi medvjeda".

Poštujemo interes javnosti i medija, ali i tražimo objektivno i neselektivno izvješćivanje, u cilju zaštite digniteta i časti najvećeg dijela pripadnika Hrvatske vojske koji su i danas jamac sigurnosti, mira i suvereniteta Republike Hrvatske.

Što se tiče upoznavanja javnosti o događajima u MORH-u, sve što je bitno javnost zna, a dozvolit ćete i nama da vodimo sustav i preuzimamo odgovornost - stoji u "odgovoru" Ministarstva obrane koji potpisuje Samostalna služba za odnose s javnošću.

20. travanj 2024 08:55