StoryEditorOCM
ForumNA SATU INFORMATIKE

Otac mladića optuženog za seksualno zlostavljanje učenice: Svi su ga unaprijed osudili, a dok ju je dodirivao po grudima ona je njega dirala po spolnom organu; Učenik: Snimala je i slala na Snapchat

Piše PSD
22. studenog 2018. - 13:58
Izrezak-sat.JPG

 

"Našeg su sina svi su unaprijed osudili. Na školskim hodnicima on je silovatelj, nekakav seksualni manijak. Nitko nije pitao kako se on osjeća i kako će njega ovo obilježiti - prenosi Slobodna Dalmacija.

Sve što se dogodilo na satu informatike između mog sina i jedne učenice bilo je obostrano. Oni su se svojevoljno dodirivali i nije bilo nikakve prisile", tvrdi za Glas Istre roditelj učenika drugog razreda Medicinske škole u Puli kojeg se optužuje za seksualno uznemiravanje. 

Učenika je škola najprije planirala privremeno udaljiti s nastave. Kasnije su čak donijeli odluku o njegovom izbacivanju, da bi na kraju sve povukli. U cijeli se slučaj uključili su se policija i Državno odvjetništvo.

Profesoru informatike na čijem se satu dogodilo navodno seksualno uznemiravanje prijeti otkaz, a Školski odbor već je smijenio dosadašnju ravnateljicu Gordanu Ćoso, te za v.d. ravnateljice imenovao Sanju Benazić-Kliba. 

Otac prepričava da se sve dogodilo 17. listopada na satu informatike. 

- Oni su se počeli dodirivati po koljenima, a nakon toga moj sin je učenicu želio dodirnuti po spolovilu, no ona mu je rekla da ima menstruaciju. Potom joj je uz njeno dopuštenje stavio ruku ispod majice i dodirivao joj grudi. U isto vrijeme ona je njega dodirivala po spolnom organu. Tu nije bilo nikakve prisile, učenica se nije bunila, niti se za pomoć obratila profesoru.

U svemu što se događalo svjesno je sudjelovala zajedno s mojim sinom. Oboje na neki način trebaju biti kažnjeni, jer takvo ponašanje na satu je za svaku osudu. No, prozivati i osuđivati mog sina za seksualno uznemiravanje, što je škola napravila bez da pričeka rezultate istrage nadležnih službi, krajnje je neprihvatljivo, kaže roditelj, tvrdeći da škola treba štititi djecu, a njegovo dijete nitko nije zaštitio. 

U razgovor se uključio i 'osumnjičeni' 16-godišnji učenik. Kaže da se sve događalo na satu informatike te da mu se čini da profesor nije ništa vidio. 

- Sve se događalo u prekidima tijekom cijelog školskog sata. Pristala je da joj dam 'ljubavni ugriz' i to je fotografirala i slala na snapchat.

Slikala je i dok sam joj držao ruku na koljenu. Slikali smo se i oboje. Profesor je sjedio i pričao s učenikom koji je još bio u razredu, čitao je nešto. U jednom trenutku je ušla i ravnateljica, a učenica se nikome nije požalila. Da sam ju povrijedio, sigurno bi reagirala i rekla ravnateljici, ali ona to nije učinila, ispričao je učenik za Glas Istre.

20. travanj 2024 16:16