StoryEditorOCM
ForumOTKUD SAD SVE OVO!?

Izabelu Martinović šokiralo Danijelino predavanje: 'Padam s Marsa! Ljetos mi je sestra govorila da ne pričam javno o svojoj bolesti, a sada ona to radi'

Piše Zadarski.hr
10. prosinca 2018. - 22:13
iza08

- Padam s Marsa... Mislila sam da je Danijela u Zadru pričala o sebi i svojim stvarima – iznenađeno je reagirala Izabela Martinović, sestra Danijele Martinović, prvi put od nas čuvši kakve je reakcije izazvalo predavanje njezine sestre u dvorani Samostana Sv. Frane u Zadru, piše Slobodna Dalmacija.

– Danijela je govorila o molitvi i boli kroz koju je prolazila prije gotovo 20 godina. Kada joj je mlađa sestra oboljela od teškog karcinoma, kada je jako patila, kada se sama dvoumila hoće li ostaviti karijeru i u potpunosti se posvetiti sestrinu ozdravljenju. Istu dijagnozu kao i Danijelina sestra imao sam i ja prije 9-10 godina. Danijela je govorila kako su joj vjera i molitva pomogle da prebrodi taj težak period života i kako joj molitva pomaže u svakodnevnom životu - kazao je, još ranije, Igor Blaslov, predsjednik udruge "Jakov Zadarski" iz Zadra koja je prošlog tjedna i organizirala predavanje.

Samozatajna Izabela, i sama pjevačica, koja je davnih godina pobijedila tešku bolest, o svojoj je nekadašnjoj borbi za život oduvijek nevoljko govorila u medijima smatrajući kako u prvom planu njezina javnog djelovanja treba biti glazba. U svojim je posljednjim intervjuima tek tu i tamo na znatiželjna novinarska pitanja o bolesti i vraćanja na stare, ali za nju uvijek bolne teme, uzvraćala šturim odgovorima. Jednostavno se, veli, više ne želi vraćati na to... Stoga je njezino iznenađenje sestrinim izboromteme na predavanju u Zadru time bilo veće.

Što pametno reći?

- Što pametno reći na sve to?! Nemam pojma, ništa nisam znala tome niti smo Danijela i ja bile u ikakvom dogovoru. Nisam znala da će pričati o toj temi niti sam znala tko organizira predavanje. Znam samo da sam izbjegavala javno govoriti o svojoj nekadašnjoj bolesti... S obzirom da sam u svojim projektima i da sam boravila u Sarajevu kad se to događalo u Zadru, nisam imala nikakvog doticaja s tim. Ali svako vraćanje na tu temu u meni izaziva nemir i bolna sjećanja, pa je tako i sada. To je ostalo iza mene i nemam potrebu više o tome govoriti niti to komentirati - uzdahnula je Izabela čuvši o čemu je riječ.
- Imam svoga posla... Nemam pojma što se okolo događa, gradim vlastiti život i karijeru, imam tim s kojim radim. Prošli tjedan bila sam u Sarajevu, napravila sam i novu pjesmu za Božić... Zove se "Božićna priča", snimila sam je u suradnji sa Stijenama i najvjerojatnije izlazi u četvrtak. Potpuno sam zaokupljena time... I u Sarajevu sam bila zbog promocije, odradila neke intervju i, evo, baš se jutros s mojim izdavačima iz Dancing Beara dogovarala oko promocije singla na nekom radiju. Ja sam vam sva u tome... I zato mi nije jasno otkud sad sve ovo - začuđeno će Izabela.

'Ajd' da to priča moja mater'

- Prije svega, ja kao ja ne želim pričati o nekim temama u medijima, a kamoli da to radi netko drugi. Ajd' da to priča moja mater, koja je u mojoj bolesti bila sa mnom 24 sata. To bi mi bilo OK, to bih razumjela. Ali ovo ne kužim... Tim više što su mi novinari u jednom od mojih intervjua uoči proteklog Splitskog festivala opet, hoćeš-nećeš, provukli tu priču s bolešću. A ja sam samo rekla:"Ok, to je sve iza mene, bilo pa prošlo". Znam samo da je Danijela bila protiv toga i da je komentirala da što ja više dajem izjave o svojoj nekadašnjoj bolesti, jer to više nije ni bitno ni važno. Dala mi je savjet da je nepotrebno pričati o bolesti u medijima i da, kad me novinari, pitaju o toj temi, stopiram priču – kazala nam je Izabela priznajući kako je sestra nije pitala može li javno govoriti njezinoj intimi niti se savjetovala s njom.

26. travanj 2024 06:07