StoryEditorOCM
ForumPUCNJAVA NA ADVENTSKOM SAJMU U STRASBOURGU

Najmanje jedna osoba ubijena, nekoliko teško ozlijeđenih u oružanom incidentu u središtu grada

Piše Hina / JL
11. prosinca 2018. - 22:33
2018-12-11T200426Z_2102440464_RC1EB5EF11D0_RTRMADP_3_FRANCE-SHOTS

Najmanje jedna osoba je izgubila život, a devet je teško ozlijeđenih u oružanom incidentu na Adventskom sajmu na Trgu Kleber u središtu Strasbourga u Francuskoj, javlja Sky News.

Do pucnjave je došlo u utorak u večernjim satima, ali zasad nije jasno tko je zapucao kao ni iz kojih motiva. U policiji tek navode da traže počinitelja.

Na mjesto događaja pristigle su brojne policijske ekipe, a svjedoci navode da je dio policajaca naoružan dugim cijevima.

Police secure a street and the surrounding area after a shooting in Strasbourg, France, December 11, 2018. REUTERS/Vincent Kessler

Vincent Kessler / REUTERS

 

U trenutku pucnjave na trgu je zavladala panika, a u restoranima koji okružuju trg brojni su gosti u strahu legli na pod.

U relativnoj blizini se nalazi i zgrada Europskog parlamenta, a malteška eurozastupnica Roberta Metsola za Sky News je izjavila da je ulaz u zgradu nakon pucnjave zaključan.

Trg je nekoliko minuta nakon incidenta evakuiran, a o svemu je pokrenuta istraga. Francusko ministarstvo unutarnjih poslova građane Strasbourga je pozvalo da zbog ozbiljnosti incidenta ostanu u svojim domovima.

Police secure a street and the surrounding area after a shooting in Strasbourg, France, December 11, 2018. REUTERS/Vincent Kessler

Vincent Kessler / REUTERS

 

Francuska je pod povećanim stupnjem pripravnosti nakon niza terorističkih napada 2015. i 2016. koje je izvela ili inspirirala Islamska država i u kojima je ubijeno više od 200 ljudi. Adventski sajam u Strasbourgu je vrlo popularan među turistima i svake ga godine posjećuju milijuni ljudi.

Police officer secures a street and the surrounding area after a shooting in Strasbourg, France, December 11, 2018. REUTERS/Vincent Kessler

Vincent Kessler / REUTERS

 
25. travanj 2024 12:01