StoryEditorOCM
Forum"BRUKA I SRAMOTA OD JEDNE EUROPSKE DRŽAVE, ČLANICE EU!"

Ministar sigurnosti BiH tvrdi da posjeduje dokaze vraćanja i zlostavljanje migranata

Piše Jutarnji.hr / Hina
16. prosinca 2018. - 20:26
migranti_bihac17-251018

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je u nedjelju da policija u njegovoj zemlji posjeduje dokaze o tome da hrvatska policija vraća ilegalne migrante sa svog teritorija u BiH, te ih pri tom zlostavlja konstatirajući da je takvo postupanje "bruka i sramota" za Hrvatsku.

"Bruka i sramota od jedne europske države, članice Europske unije. Policija se bavi krijumčarenjem migranata i tjera ih na ilegalne migracije. Mi smo na to više puta upozoravali", kazao Mektić za regionalnu televiziju N1.

MUP RH takve je tvrdnje odbacio navodeći da se radi o "postupanju hrvatske policije na samoj graničnoj crti na zelenoj granici i primjeni instituta odvraćanja" što je u skladu s hrvatskim zakonima, a nijedan slučaj navodnog zlostavljanja nije potvrđen provedenim provjerama.

Ministar sigurnosti BiH je to izjavio komentirajući snimke što ih je objavila njemačka televizija ARD uz tvrdnje kako one dokazuju da hrvatska polcija migrante koje zatekne nasilno vraća na teritorij BiH kršeći time svoje zakone i međunarodne konvencije.

Mektić je dodao da su sigurnosne agencije u BiH prikupile dokaze koji potvrđuju optužbe njemačke televizijske kuće.

"Raspolažemo dokazima da se oni (hrvatska policija)  time bave i da fizički zlostavljaju i tuku migrante. I čak imamo dokaze da su znali maltretirati obitelji i maloljetnu djecu", kazao je Mektić.

19. travanj 2024 00:32