StoryEditorOCM
ForumOGLASIO SE DAVOR DRAGIČEVIĆ

'Nisu me uspjeli likvidirati. Moja smrt je mala žrtva za sve. Idemo do kraja, ovo se jednom završiti mora'

Piše Jutarnji.hr
7. siječnja 2019. - 15:38
Davor Dragičević

Nakon što ga osam dana nitko nije vidio ni čuo, javio se Davor Dragičević, otac mladića Davida koji je ubijen u Banjoj Luci. Podsjetimo, Davor Dragičevič je nestao nakon prosvjeda tijekom kojih je uhićeno više članova skupine 'Pravda za Davida'.

Davor Dragičević nestao je 30. prosinca u kasnim večernjim satima nakon što je policija u Banjoj Luci silom rastjerala prosvjedno okupljanje čiji je cilj bio izvršiti pritisak na vlasti ne bi li se napokon razjasnilo kako je stradao David Dragičević koji je u ožujku pronađen mrtav na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banjoj Luci.

Davor se sedam dana nije nigdje pojavio niti se oglašavao a u poruci s njegovim potpisom koja se pojavila u ponedjeljak on je upozorio kako su u proteklim danima bili očiti pokušaji da se skrene pozornost s ključnog pitanja a ono glasi: "Tko je ubio Davida?".

To je osnovno što nam u ovom trenutku treba. Tko je ubio Davida Dragičevića, recite da znamo. Zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužiteljstvo", napisao je Davor koji je prije nego što se odlučio sakriti kako ne bi bio uhićen po policijskoj tjeralici prije toga više od 270 dana predvodio prosvjedna okupljanja u Banjoj Luci koja su se pretvorila u otvorenu pobunu protiv režima u kojemu sve procese kontrolira Milorad Dodik.

Sam Dodik je ranije ustvrdio kako nije odgovorna vlast odnosno policija nego okružno tužiteljstvo koje nije provelo istragu na zadovoljavajući način no istodobno je optužio oporbu kako skupinu "Pravda za Davida" pokušava iskoristiti ne bi li se dokopala vlasti.

Policija Republike Srpske je nakon 30. prosinca izdala zabranu bilo kakvih novih prosvjeda skupine "Pravda za Davida" uz obrazloženje kako se njeni članovi koji su prijavili skup održan tog dana nisu pridržavali zakona te su ugrozili mir i sigurnost.

Komentirajući tu zabranu Davor Dragičević je u ponedjeljak poručio kako skupina "Pravda za Davida" za deset mjeseci, unatoč policijskim tvrdnjama, nije napravila niti jednu pogrešku.

Dragičević se danas oglasio u video snimci na Facebooku, a snimku je objavila njegova bivša supruga i Davidova majka, Suzana Radanović.

Dodao je da nije pobjegao, već se sklonio da ga ne ubiju kao Davida.

'Još uvijek sam fizički zdrav, pri zdravom razumu. Nisu me uspjeli likvidirati. Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužiteljstvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za 10 mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje', govori Davor Dragičević u videoporuci na Facebooku.

Ako mu se nešto dogodi, dodaje Dragičević, krivci su Dragan LukačDarko Ilić, pripadnici MUP-a RS s press konferencije, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, tužitelji i svi oni koji su sudjelovali u montiranom procesu u Davidovom ubojstvu, kaže Dragičević, prenosi Klix.ba, javlja Jutarnji.hr.

'Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikada neću odustati. Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek' im dođe mir u kuću. Nek' budu danas sa svojim obiteljima. Meni treba pravda za Davida Dragičevića. Ja vas nisam napustio i neću vas nikada napustiti. Također, vjerujem, ni vi mene. Idem do kraja, hrabro i ustrajno', kaže Dragičević i dodaje da ovo više nije samo borba za Davida, već za sve njih i za svu njihovu djecu.

'Zavjetovao sam se na grobu, ako sad ne ustrajemo, pobit će nas sistem. To je sistem od kojeg 10 mjeseci tražim samo da radi svoj posao. Krenuli su u likvidaciju mene, moje obitelji i svih vas. Oni na tome neće stati. Moja smrt je mala žrtva za sve. Jednog dana će se riještiti, nema Davida, nema mene. Što ćete vi?', poručio je Dragičević članovima grupe 'Pravda za Davida'.

'Još uvijek sam živ i zdrav, voli vas vaš ćaća, nikad vas iznevjeriti neće. Ko hoće, idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu djecu. Ovo se jednom završiti mora', zaključio je Dragičević, prenosi Klix.ba, piše Jutarnji.hr.

17. travanj 2024 10:36