StoryEditorOCM
ForumFOTO: ODRŽANA KOMEMORACIJA ZA IVU GREGUREVIĆA

Posebno emotivan govor održala je njegova kolegica: 'Bili smo čudesna klasa od svega sedam ljudi...'

Piše Tena Šarčević
9. siječnja 2019. - 16:30
hnk_gregurovic1-090119

Uz pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu” u izvedbi Najboljih hrvatskih tamburaša i gromoglasni, nekoliko minuta dug pljesak, prijatelji i kolege danas su se u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu posljednji puta oprostili od kultnog glumca Ive Gregurevića, piše Jutarnji.hr.

Na pozornici HNK tako se glumačka struka u samo dva dana oprostila od dva svoja velikana – dan ranije, održao se oproštaj od Tonka Lonze.

Uspomene na Gregurevića, velikana hrvatskog kazališta i filma, podijelili su, među ostalima, Ivica BuljanRajko GrlićGoran GrgićAnja Šovagović DespotDubravka Vrgoč i Nina Obuljen Koržinek.

Posebno je emotivan bio govor glumice Perice Martinović, koja je Gregurevića upoznala još na Akademiji i koja se stegnuta glasa prisjećala anegdota iz studentskih dana, piše Jutarnji.hr.

- Bili smo čudesna klasa od svega sedam ljudi te davne 73./74.. Sjećam se švercanja u domu na Savi, kad ste me ti i Andrija kuhanom bosanskom rakijom i češnjakom izliječili od gripe. Sjećam se kako nas je gospođa Zdenka Alić hranila kad smo bili gladni, kako nas je Tonko Lonza vodio na najbolji grah s kobasicom na željezničkom kolodvoru. Ljeta smo provodili na Dubrovačkim ljetnim igrama i spavali u kući mojih roditelja. Bile su to godine siromaštva i ljepote. Skromnosti, predugog podstanarstva i zaljubljenosti. U teatar - prisjetila se Martinović.

Osim govornika, počast Gregureviću došli su odati i brojni drugi umjetnici i uglednici: Dalibor MatanićVera ZimaDragan DespotMia BegovićDaria LorenziAndrej Plenković...

Pogledajte galeriju..

Zagreb, 090119. Komemoracija za glumca Ivu Gregurevica u zagrebackom HNK-a.
Na fotografiji: Nina Obuljen Korzinek, Andrej Plenkovic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

 

16. travanj 2024 18:12