StoryEditorOCM
ForumUGAŠEN POŽAR U HIDROELEKTRANI

Pronađeno jedno beživotno tijelo, za dvojicom se još traga, vjeruje se da plivajući pokušavaju izaći vani

Piše DV, PSD
10. siječnja 2019. - 15:40
351995

NAJNOVIJE - Načelnik policije Ivan Pavličević potvrdio je da je u odvodnom kanalu pronađeno beživotno tijelo jednog od trojice nestalih radnika hidroelektrane kojeg su ronioci izvukli na površinu. Za drugom dvojicom još se traga.

NOVO - Požar u hidrocentrali Plat je ugašen, potvrdio je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Pretpostavlja se da je uzrok požara tehničke naravi, a o uzrok će vještačenje provesti centar Ivan Vučetić. Neslužbeno doznajemo da je pronađena odjeća trojice za kojima se traga u požaru, te da su se sakrili u odvodni kanal iz kojega su najvjerojatnije krenuli plivati vani. Još uvijek nisu pronađeni

RANIJE OBJAVLJENO - U trenutku požara u hidroelektrani je bilo 9 ljudi, rekao je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Šestoro ih je izvučeno i u Općoj bolnici Dubrovnik, a za trojicom se još uvijek traga, a kako su radnici hidroelektrane obučeni za ovakve situacije, poznato je tek da su uzeli propisanu zaštitnu opremu.

Dvojica su u šok sobi, težina ozljeda i zdravstveno stanje zasad je nepoznato, dok su prva trojica koja su dovedena u bolnicu zbog gutanja dima zadovoljavajuće. Najnovije informacije s terena govore kako se do izvora požara zbog gustog dima uopće ne može doći, vatrogasci su još uvijek na terenu, a brod pomorske policije pretražuje područje oko hidroelektrane.

Neslužbeno doznajemo da sje pronađena odjeća trojice za kojima se traga u požaru, te da su se sakrili u odvodni kanal iz kojega su najvjerojatnije krenuli plivati vani. Još uvijek nisu pronađeni.

PRVA VIJEST - Izbio je požar u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat. Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je da ima ozlijeđenih i 'zarobljenih' djelatnika. Navode kako su na intervenciju izašli vatrogasci JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik.

 

Helikopter u Splitu spreman je za let u slučaju da se utvrde teže ozljede kod trojice djelatnika hidrocentrale Plat koji su upravo na putu za Opću bolnicu Dubrovnik, potvrdio je ravnatelj dr. Marijo Bekić, koji je dodao i da je u bolnici oslobođen dodatni prostor za nove pacijente.

Požar koji je jutros planuo u hidrocentrali Plat pokušavaju sanirati vatrogasci koji se probijaju do izvora, a uzrok požara još nije poznat, zna se tek da mu je prethodila eksplozija. Planulo je na dubini od oko 300 metara ispod površine.

Trojica djelatnika hidrocentrale već su dovedena u Opću bolnicu Dubrovnik jer su se nagutali dima, potvrdio je ravnatelj dr. Bekić. Pristupna cesta do Hidrocentrale Plat zasad je blokirana, a cijelim putem preko magistrale policija regulira promet, semafori su pogašeni kako bi se oslobodio put za vozila hitne pomoći..

19. travanj 2024 23:16