NABAVKA AVIONA F-16 BARAK OD IZRAELA DEFINITIVINO PROPALA Krstičević: "Država Izrael nije uspjela ishoditi uvjerenja i dozvole od SAD-a za prodaju"

NABAVKA AVIONA F-16 BARAK OD IZRAELA DEFINITIVINO PROPALA

U prostorijama MORH-a završen je sastanak izraelske delegacije s ministrom Damirom Krstičevićevim i njegovim suradnicima iz ministarstva obrane.

- Država Izrael nije uspjela ishoditi uvjerenja i dozvole od SAD-a za prodaju borbenih aviona F-16 Barak. MORH će predložiti Vladi donošenje odgovarajućih odluka. Ugovor nije potpisan i nema nikakve financijske štete za Hrvatsku. Također, nema nikakve odgovornosti s hrvatske strane - potvrdio je Damir Krstičević nakon pet i pol sati pregovora s izraelskom stranom.

- Hrvatska je u ovaj kompleksni proces od samog početka vodila odgovorno i transparentno vodeći se našim nacionalnim interesima. Proveli smo međunarodni natječaj s jasnim kriterijima i istim uvjetima za sve zainteresirane strane. Sve smo napravili kako treba i nema nikakve odgovornost s hrvatske strane, niti je Hrvatska mogla utjecati na novonastali situaciju. Naglašavam da Hrvatska i dalje ima političku volju da zadrži sposobnost borbenog zrakoplovstva. Uvjeren sam da će ova Vlada znati kako to realizirati.

Nakon Krstičevića riječ je preuzeo generalni direktor izraelskog ministarstva obrane Udi Adam.

- Ovaj projekt proveli smo u okviru profesionalnih standarda. Nažalost, nismo ga uspjeli dovesti do kraja zbog nepredviđenih okolnosti. Hrvatska je pokazala profesionalizam i nije odgovorna za novonastalu situaciju.

Direktor izraelskog ministarstva obrane Udi Adam ispričao se hrvatskom ministru Damiru Krstičeviću zbog propalog posla nabavke aviona, neslužbeno doznaje izraelski novinar Barak Ravid, koji je za tamošnju televiziju News 10 i američki portal Axios prvi izvještavao o problemima koji su se javili u ovome poslu.

Naslovnica Forum

Najčitanije

NASILJE U ČETIRI ZIDA Šokantna ispovijest 72-godišnje Splićanke: Muž me sili na seks iako mi više nije do toga... Vršnjaci smo, ali on je počeo uzimati lijek i progoni me i do deset puta na dan. Dolazi mi da se ubijem. Ne mogu više...

Šokantna ispovijest 72-godišnje Splićanke: Muž me sili na seks iako mi više nije do toga... Vršnjaci smo, ali on je počeo uzimati lijek i progoni me i do deset puta na dan. Dolazi mi da se ubijem. Ne mogu više...
Priroda je čudo. Sve u njoj ima svoje mjesto, sve ima svoje vrijeme. No, ponekad čovjek uplete "prste"...
Šokantna ispovijest 72-godišnje Splićanke: Muž me sili na seks iako mi više nije do toga... Vršnjaci smo, ali on je počeo uzimati lijek i progoni me i do deset puta na dan. Dolazi mi da se ubijem. Ne mogu više...