VIDEO: ČUDO MEHATRONIKE U AUTOKUĆI FORD Ovaj robot imitira oznojenu stražnjicu, da bi testirao otpornost vozačevog sjedala na izlučevine!

VIDEO: ČUDO MEHATRONIKE U AUTOKUĆI FORD

Da automobilska industrija testira sve i svašta kako bi od svojih limenih proizvoda napravili ekskluzivne jurilice, već znamo. Ali neki testovi vesele više nego drugi. Tako je Ford prepoznao muku po znojnoj zadnjici. Koliko puta ste se vozili u koloni, prva, druga, prva druga, sunce prži direktno u vjetrobransko staklo, a znoj curka.

Znala su ta sjedala upijati svašta i baš zato, kako bi sjedalo moglo bolje podnijeti vlagu koja dolazi s vozačeve stražnjice, Ford je stvorio znojno robotsko dupe za testiranje. Zovu ga Robutt (butt = dupe).

Robodupe je napravljeno prema dimenzijama velikog muškarca, tvrde na Ford Europe blogu. Ovo čudo mehatronike zagriju na 36 stupnjeva Celzijusa kako bi imitirali prosječnu tjelesnu temperaturu, a zatim ga namoče s 450 mililitara vode kako bi proizveli perspiraciju.

Ova vlažna guzica trlja se u sjedalo pomoću robotske ruke i to čak 7500 puta tijekom tri dana, što bi predstavljalo prosječno desetljeće zasjedanja za vlastitim volanom. Kako Robutt ili robodupe izgleda u akciji pokazano je i u videu, piše 100posto.

Naslovnica Forum

Najčitanije