StoryEditorOCM
ForumOPORBA JE BIJESNA

Nakon fijaska s avionima SDP zatražio hitnu ostavku Damira Krstičevića

15. siječnja 2019. - 14:46
bbimagehandler.ashx

SDP je u utorak zatražio hitnu ostavku ministra obrane Damira Krstičevića zbog laži i obmana koje su plasirane u javnost oko propale kupnje borbenih aviona, a pogotovo nakon što je u medijima objavljen mail iz kojeg je vidljivo da je američko veleposlanstvo u prosincu 2017. upozorilo Ministarstvo obrane da Izrael nema odobrenje za prodaju aviona.

"Ostavka zbog laži i obmane koju su odradili Andrej Plenković i Krstičević je stvar moralne odgovornosti. Činjenica jest da moral i odgovornost ne idu u istoj rečenici kao i HDZ. Očekujemo da će prevladati razum i da će predsjednik vlade poduzeti odgovoran potez", rekao je Davor Bernardić na konferenciji za novinare.

Najavio je i da će, ukoliko Krstičević ne odstupi, oporba biti prisiljena pokrenuti proceduru njegove smjene u hrvatskom Saboru, te vjeruju da će im se u tome pridružiti sve oporbene stranke. 

"Objavljeni mail dokazuje da su prije godinu dana Amerikanci upozorili MORH kako postoje prepreke za kupnju zrakoplova. Sada je potpuno jasno da su i premijer Plenković, i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministar Krstičević sve znali, da su bili upozoreni na vrijeme, da su lagali da 'papir upozorenja' ne postoji, a on postoji, i da su na taj način direktno i svjesno pokušavali obmanjivati hrvatsku javnost. Zato tražimo hitnu ostavku ministra Krsićevića", kazao je predsjednik SDP-a.

Ocijenio je kako Vlada i dalje pokušava na krajnje smiješan načun umanjiti štetu i veliku blamažu u aferi avioni pa je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o poništenju natječaja koji je ionako propao.

"Tim činom pokušavaju zaokupiti javnost i usmjeriti pažnju na nabavku novih aviona koje, zamislite, ovaj put žele kupiti bez javnog natječaja. Toliko o transparentnosti ove vlade. Tko ima uopće nakon ovog propalog posla s avionima može vjerovati", rekao je Bernardić.

26. travanj 2024 11:00