PETAR GRAŠO NOMINIRAN JE ZA ZLATNI STUDIO Nakon božićne pjesme ‘Fritula’ na redu je novi singl koji izlazi krajem siječnja

PETAR GRAŠO NOMINIRAN JE ZA ZLATNI STUDIO

Petar Grašo za nagradu Zlatni Studio nominiran je u dvije kategorije: za Pjevača godine i Hit godine, s pjesmom ‘Ako te pitaju’. No, Splićanin je priznanja za svoj rad u 2018. godini već počeo primati, pa ga je tako Hrvatska diskografska udruga prošlog tjedna, na osnovu podataka dobivenih s nacionalnih top listi radijskog emitiranja HR top 40 i službenih top lista prodaje albuma proglasila najuspješnijim muškim izvođačem u ovoj godini. ‘Ako te pitaju’ proglašena je pjesmom godine, a ujedno i Deezer singl godine.

Ova godina, prema HDU definitivno je u znaku Petra Graše. Što će kazati publika, koja dodjeljuje Zlatni Studio, tek će se doznati, a Grašu pitamo je li ga iznenadila nominacija?          

- Pjesma ‘Ako te pitaju’ doista je osvojila ljude na ovim prostorima i izuzetno sam sretan zbog toga. Sretan sam i zbog nominacije za Zlatni Studio, jer to je nagrada publike koja mi je, kao što sam oduvijek navodio, najvažnija kategorija - kaže Petar kojeg pitamo koliko je težak proces stvaranja hita.

Neopisivo

- Kada radiš ono što najviše voliš i kada imaš privilegiju biti okružen vrhunskim ljudima i glazbenicima onda je i najteži proces užitak. Tu prije svega mislim na obitelj Huljić, a nakon toga i na sve ostale suradnike koji daju sve od sebe da bi svaka pjesma dobila najbolje ruho i otišla u eter onako kako smo je zamislili - kaže glazbenik.

Na što je u protekloj godini bio najviše ponosan?

- Odradili smo puno velikih koncerata: od Arene u Varaždinu, Zadru, Osijeku, Zürichu pa nadalje. Sretan sam što je ekipa oko mene zadovoljna i što je atmosfera na koncertima jednostavno neopisiva - govori Grašo, kojeg pitamo je li mu u godini na izmaku možda najteže bilo to što je u žiriju RTL-ovih Zvijezda sjedio do Tončija Huljića, s kojim se cijelo vrijeme showa ‘pripetavao’?

ZA NOMINIRANE U SVIM KATEGORIJAMA NAGRADE 'ZLATNI STUDIO' GLASAJTE OVDJE!

- Svaki trenutak proveden u društvu Tončija Huljića je jedno iskustvo koje ne bih preporučio ljudima slabijih živaca i srca (smijeh). Šalim se, naravno. Bilo mi je zadovoljstvo biti u žiriju Zvijezda i jedan od razloga mojeg pristajanja bio je i to što je Tonči tamo. S njim imam odnos kao s članom obitelji i naše zezanje i humor je rezultat toga - otkriva glazbenik čiji su počeci vezani uz Olivera Dragojevića koji nas je ljetos napustio. Po čemu će ga pamtiti?

Vezan uz Olivera

- Svi ga pamtimo i trebamo pamtiti po onome što je on najviše volio, a to su glazba, koncerti i glas koji je utkan u svaku poru naših života. Moja karijera počela je njegovom zaslugom, pjevao je neke moje pjesme i svirali smo prelijepe koncerte zajedno. Mogao bih o tome pričati puno više, no nisam ljubitelj javnog razmetanja Oliverovim imenom da bi se dobila medijska pažnja. Tugovati i voljeti je najbolje u tišini i u sebi - kaže Petar, koji otkriva planove za narednu godinu:

- Puno je planova i sljedeća godine već je poprilično ispunjena i koncertima i obavezama.

Nakon božićne pjesme ‘Fritula’ na redu je i novi singl koji izlazi krajem siječnja.

- Radujem se izuzetno svojim rođendanskim koncertima u dvorani Vatroslava Lisinskog koji će se održati 19. i 20. ožujka. U svakom slučaju, moj plan je da nemam velikih planova. Samo glazba, osmijeh i pogled prema naprijed - poručuje Grašo.

Naslovnica Forum

Najčitanije

FOTO: NOVI POTRESNI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U SREDIŠTU LABINA Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...

Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...
Vozačica koja je osobnim automobilom u noći sa subote na nedjelju uletjela u prepuni ugostiteljski objekt u sred...
Shrvani otac poginulog mladića u suzama: 'Još uvijek mislim da sam sve to sanjao...' UNESREĆENIMA PRVI U POMOĆ PRISKOČIO BIVŠI NOGOMETNI GOLMAN 'Prišao sam mladiću kojemu je bilo najgore, držao ga i ohrabrivao...