StoryEditorOCM
Forum'ZATO JE BABA DOŽIVILA 96!'

Popis 'najokrutnijih ubojica u Dalmaciji' zapalio internet, svi se valjaju od smijeha zbog ovih pet strogih zabrana koje su nam generacijama ponavljale zabrinute none i mame

Piše PSD
19. siječnja 2019. - 11:52
ZD-ORGULJE_TURISTI2905-POK

Već smo pisali o strancima koji ne mogu doći sebi zbog u našim krajevima uvriježenog vjerovanja da je promaja glavni krivac za većinu bolesti i da se ni u kojem slučaju ne smije iz kuće izaći mokre kose. Nisu to jedini savjeti kojima su mame i none generacijama plašile svoje najmilije, a na jednom ih je mjestu sabrala popularna satirična stranica Dnevna doza jednog Dalmatinca.

Na njihov popis 'najokrutnijih ubojica u Dalmaciji' osim spomenutog propuha i mokre glave ušli su i nepropisno nošenje donje majice (a pogotovo nenošenje iste), sjedenje na hladnom betonu i pranje kose 'kad imaš stvari'.

 

Objava je zapalila internet izazvavši preko 12 tisuća lajkova i niz komentara, u kojima su mnogi priznali da su ih baš tim istim stvarima plašile njihove starije ukućanke, a neki su dometnuli još par 'smrtnih grijeha', poput bosonogog hodanja po hladnim pločicama i stroge zabrane rodiljama da peru kosu 40 dana nakon poroda. Sjećate li se vi kakvog sličnog savjeta?

20. travanj 2024 01:28