StoryEditorOCM
ForumFOTO: PREUREDILI SU STARO SPREMIŠTE OBLIŽNJEG MLINA

Napravili su kućicu iz snova, jednu od onih koje možete pogledati tisuću puta i svaki put pronaći neki novi zanimljivi detalj!

Piše D&D
3. veljače 2019. - 20:05
Romantična kućica 16

Jeste li se ikada zapitali što kuću čini uistinu osobitom? Je li to njezino okruženje, pročelje, interijer, pogled ili vrt? Ako nas pitate, sve navedeno. No, složit ćete se prva stvar koju zamijetimo kad ugledamo kuću jest u kakvom je odnosu sa svojim okruženjem. Pri tom mislimo na mjesto u kojem je smještena, prirodu koja je okružuje i vrstu gradnje karakterističnu za podneblje u kojem se nalazi. Jasno, postoje i kuće koje izlaze iz zadanih okvira, ali njima ćemo se posvetiti nekom drugom prilikom.

 

Kuća koju vam u ovom članku želimo pokazati smještena je u slikovitoj okolici mjesta Gloucestershire u Velikoj Britanije i svojim jednostavnim izgledom ničim ne privlači pozornost. Stopljena je sa svojom pitoresknom okolinom i baš zato nam se svidjela. Ni prevelika, ni premala, ova je kuća baš po mjeri čovjeka. Zove se Filly Island i nekada je bila spremište za obližnji mlin.

 

 

Interijer je čarobno uređen s mnoštvom zaista genijalnih detalja koje su vlasnici osmislili sami. Kuća je jednosobna i sastoji se od kuhinje povezane s dnevnim boravkom, spavaće sobe, kupaonice i male terase s koje puca predivan pogled. Iako je malena, puno je vintage namještaja, recikliranih i nevjerojatnih detalja, osobito u kuhinji u koju smo se doslovno zaljubili.

Detalj poput valovitog kositra na zidu kuhinje vrlo je hrabar potez, ali se u ovaj interijer uklopio sjajno. No, to nije sve. Umivaonik u kupaonici, uzglavlje kreveta u spavaćoj sobi, ali i klizna vrata između spavaće sobe i kupaonice, namjerno ostavljena u "zapuštenom" stanju, detalji su koji kuću čine izuzetno šarmantnom, a htjeli bismo napomenuti, ovo su samo neki od detalja koje smo nabrojali.

 

Filly Island jedna je od onih kuća koje možete pogledati tisuću puta i svaki put pronaći neki novi zanimljiv detalj. A kao i u svakoj uistinu osobitoj kući eksterijer ni po čemu ne zaostaje i jednako je lijep. A mi ćemo zaključiti - ovo je primjer uistinu lijepe kuće.

 

 

26. travanj 2024 03:05