StoryEditorOCM
ForumVIDEO: SRAMOTNI NAPAD U SPLITU ZAVRŠIO OTKAZANOM UTAKMICOM

Vaterpolisti Zvezde se hitno vraćaju u Beograd: "Da nisam skočio, ubili bi me!"

9. veljače 2019. - 18:50
crvena zvezda napad

U Splitu se danas dogodio incident koji je burno odjeknuo u cijeloj regiji. Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su na samoj splitskoj Rivi dok su ispijali kavu, nekoliko sati uoči planirane utakmice sa splitskim Mornarom u Jadranskoj ligi.

VIDEO: HULIGANI NAPALI VATERPOLISTE CRVENE ZVEZDE NA SPLITSKOJ RIVI Jedan se od batina spasio skokom u more: 'Odjednom je nastala skrika i vika!'

Četvorica igrača sjedili su na terasi kafića na glavnoj gradskoj šetnici i u tom im je trenutku prišla skupina mladića koja je zatražila da vaterpolisti skinu trenirke s klupskim obilježjima. Nakon toga došlo je do naguravanja, a prema neslužbenim informacijama, sijevnulo je i nekoliko udaraca, pišu Sportske novosti.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde uspjela su pobjeći, a vratar Zvezde Aleksandro Kralj poslije nekoliko zadobivenih udaraca počeo je bježati od bijesnih mladića te se spasio skokom u more. Jedna je djevojka prva prišla i pomogla Zvezdinom vrataru.

"Da nisam skočio u more, ubili bi me", u šoku je izgovorio Aleksandar Kralj nakon što je izašao iz mora.

Splitska policija promptno je reagirala i dala se u potragu za petoricom mladića.

Nažalost, brutalni napad je već napravio štetu. Utakmica između splitskog Mornara i Crvene zvezde je otkazana, Zvezdaši se nakon incidenta hitno vraćaju natrag u Beograd, a predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić i direktor Zvezde Igor Milojević najavili su izvanrednu konferenciju za medije u 17 sati.

"Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obelježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo", rekao je Milojević za Blicsport.

Incident je službeno potvrdila policija koja je dojavu o napadu dobila u 13.40 sati.

"Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te s ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje", kazala je za Hinu ŽeljkaRadošević iz splitske policije.

Svaki čin nasilja je jednostavno neprihvatljiv

Povodom izgreda u Splitu, priopćenjem za javnost se oglasio i čelni čovjek Regionalne lige, Perica Bukić.

"Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv.

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportaše ili njihov stozer. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vrijeme sportaša.

Ono ćemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako niti mi u vaterpolskoj zajednici ne smijemo potcijeniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovakvo što više nikad i nigdje ne ponovi - izjavio je Perica Bukić, predsjednik Regionalne vaterpolske lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

20. travanj 2024 05:33