StoryEditorOCM
ForumBIH POLICIJA NA NOGAMA, ODBJEGLOG MUDŽAHEDINA TRAŽE PO ČITAVOJ ZEMLJI

"Čuvajte se, riječ o vrlo opasnoj osobi, naoružanom višestrukom ubojici!"

Piše PSD
9. veljače 2019. - 19:18
bbimagehandler

Na području cijele BiH traga se za bivšim mudžahedinom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je 4. veljače u mjestu Podorašcu kod Konjica ubio S. S. (39), te koji je otada u bijegu, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

– Potraga za Gačićem još uvijek je najintenzivnija u Konjicu, no tražimo ga na području cijele zemlje – kazao je Marić. Dodao je i kako policija provjerava sve dojave građana.

Glasnogovornik županijskoga MUP-a upozorio je još jednom kako je riječ o vrlo opasnoj osobi, već osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom. A dan prije policijski službenici županijskoga MUP-a priveli su u Stocu osobu za koju je dojavljeno da se radi o ubojici iz Podorašca Edinu Gačiću, ali se dojava pokazala pogrešnom. Te informacije potvrđene su iz Policijske uprave Stolac, a čovjek za kojeg se smatralo da je Gačić bio je izvjesni muškarac iz Doboja.

Policija Hercegovačko-neretvanske županije podignula je jučer na višu razinu potragu za odbjeglim Gačićem, a dobivena je i specijalna oprema, rekao je Marić.

– Koristimo sofisticiranu opremu koju smo dobili od drugih agencija. Naša jedinica za posebne namjene također je u Konjicu. Postupa se oprezno jer je riječ o opasnoj i naoružanoj osobi. Potragu otežava činjenica da se na tom terenu nalazi veliki broj napuštenih kuća i objekata – rekao je Marić.

Iz županijskoga MUP-a mole javnost da, ako raspolaže bilo kakvim informacijama, obavijesti najbližu policijsku postaju. Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Županijski sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog prijašnjeg ubojstva suborca i ubojstva majke. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izišao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđanima, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

26. travanj 2024 10:20