BIH POLICIJA NA NOGAMA, ODBJEGLOG MUDŽAHEDINA TRAŽE PO ČITAVOJ ZEMLJI "Čuvajte se, riječ o vrlo opasnoj osobi, naoružanom višestrukom ubojici!"

BIH POLICIJA NA NOGAMA, ODBJEGLOG MUDŽAHEDINA TRAŽE PO ČITAVOJ ZEMLJI

Na području cijele BiH traga se za bivšim mudžahedinom Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je 4. veljače u mjestu Podorašcu kod Konjica ubio S. S. (39), te koji je otada u bijegu, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

– Potraga za Gačićem još uvijek je najintenzivnija u Konjicu, no tražimo ga na području cijele zemlje – kazao je Marić. Dodao je i kako policija provjerava sve dojave građana.

Glasnogovornik županijskoga MUP-a upozorio je još jednom kako je riječ o vrlo opasnoj osobi, već osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom. A dan prije policijski službenici županijskoga MUP-a priveli su u Stocu osobu za koju je dojavljeno da se radi o ubojici iz Podorašca Edinu Gačiću, ali se dojava pokazala pogrešnom. Te informacije potvrđene su iz Policijske uprave Stolac, a čovjek za kojeg se smatralo da je Gačić bio je izvjesni muškarac iz Doboja.

Policija Hercegovačko-neretvanske županije podignula je jučer na višu razinu potragu za odbjeglim Gačićem, a dobivena je i specijalna oprema, rekao je Marić.

– Koristimo sofisticiranu opremu koju smo dobili od drugih agencija. Naša jedinica za posebne namjene također je u Konjicu. Postupa se oprezno jer je riječ o opasnoj i naoružanoj osobi. Potragu otežava činjenica da se na tom terenu nalazi veliki broj napuštenih kuća i objekata – rekao je Marić.

Iz županijskoga MUP-a mole javnost da, ako raspolaže bilo kakvim informacijama, obavijesti najbližu policijsku postaju. Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Županijski sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog prijašnjeg ubojstva suborca i ubojstva majke. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izišao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđanima, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Naslovnica Forum

Najčitanije

LETAČICA S OTOKA Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta

Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta
  Još kao malena djevojčica, na samom početku osnovne škole, danas tridesetogodišnja Andrea Blašk...
Mlada Dalmatinka jedna je od četiri pilotkinje u Croatia Airlinesu: Vozim Airbus, nije to ništa posebno; Otkrila nam je kako izgleda njen radni dan te koja joj je omiljena nebeska ruta