StoryEditorOCM
ForumMJEŠTANI OD STRAHA NE SPAVAJU I NE IZLAZE IZ KUĆA

Pomahnitali ubojica sije strah, nitko ne zna gdje je

Piše Snježana Pavić/Jutarnji list
10. veljače 2019. - 22:23
Edin Gačić

Deseci policajaca u BiH u potrazi su za odbjeglim Edinom Gačićem, za kojeg se sumnja da je odgovoran za ubojstvo policajca Mahira Begića u Suhodolu pored Tarčina u subotu navečer.

Gačić je u bijegu od prošlog ponedjeljka kad je u selu kod Konjica ubio 39-godišnjeg Sauda Sultanića. Mediji prenose da je Edin Gačić (43) u ratu bio član postrojbe El Mudžahid, koja je okupljala većinom inozemne islamske dobrovoljce koji su se borili na strani Armije BiH. Nakon rata osuđen je zbog ubojstva suborca Ismeta Gunićana osam godina zatvora. Pri kraju izdržavanja kazne, za jednog od slobodnih vikenda, u kolovozu 2002. ubio je majku u Zenici. Za to je osuđen na 20 godina zatvora, a nedavno je pušten nakon izdržane dvije trećine kazne.

Gačić je ponedjeljak u Sultanića pucao u njegovoj trgovini, a potom ga dokrajčio hladnim oružjem. Cijeli je događaj snimljen nadzornim kamerama.

U gotovo tjedan dana bijega Gačić je stigao do 15-ak kilometara udaljenog Tarčina, mjesta na ulazu u Sarajevo. Policajac Begić osiguravao je zgradu Federalne uprave policije. Kad je drugi policajac došao preuzeti smjenu u subotu navečer, otkrio ga je  u krvi. Do dolaska Hitne pomoći je preminuo. Dnevni avaz je objavio kako su na tijelu otkriveni tragovi koji upućuju na to da se borio s napadačem. Nestao je i policajčev pištolj.

Premijer sarajevskog kantona Edin Forto rekao je da je na slobodi čovjek koji je lud, no ministar policije uvjerava da su dodatno zaštitili javne institucije poput škola i vrtića. Potraga je u međuvremeno proširena na cijelo područje BiH.

 

- Ovdje je napeto bilo i prije ponedjeljka. Znali smo tko je došao u mjesto, svi su ga zvali bomba jer se samo čekalo kad će eksplodirati. Stalno je pričao o tome kako je ubio svoju majku i uvijek je imao neki drugi razlog - ispričao im je Senadin Balić, vlasnik trgovine preko puta one u kojoj se dogodio zločin. Gačić je na izlasku iz zatvora prodao svoj stan u Banjoj Luci te kupio kuću u Podorašcu, piše Klix. Svi su ga se i prije bojali.

Ljudi od straha ne spavaju i boje se izlaziti iz kuća, a u potragu za pomahnitalim ubojicom uključili su se i helikopter te psi tragači.

U međuvremenu se na YouTubeu pojavio video koji je objavio upravo Gačić, u kojemu, između ostaloga, govori kako "za dva mjeseca odlazi", piše portal Avaz.ba.

Snimka je nastala nakon što je Edin izišao iz banjalučkog zatvora, a na istoj osuđivani ubojica kaže kako mu je starija žena, u čijoj kući je sve snimao, "pomogla da preživi prva tri mjeseca na slobodi".

- Pored tolikih gazda, ovo je žena koja me hranila kad sam izašao iz zatvora - priča Gačić, koji se u videu također pohvalio kako polaže vozački ispit.

 

Source: Poruka Edina Gačića od prije nekoliko mjeseci by bhdijaspora

19. travanj 2024 06:11