StoryEditorOCM
ForumŠOK I NEVJERICA U MEĐIMURSKOM NASELJU

Mještani su zgroženi otkrićem u obiteljskoj kući: 'Policija je barem tri puta pretepala hižu' i kak nisu našli'

Piše Marin Dešković, Dušan Miljuš
16. veljače 2019. - 22:25
fotkaa

Šok i nevjerica. Riječi su to koje ponavljaju svi sugovornici iz međimurskog mjesta Palovec nakon što je u zamrzivaču u podrumu obiteljske kuće u sporednoj novoj ulici 29 otkriveno tijelo Jasmine Dominić, studentice nestale u kolovozu 2000. godine, koja je tada imala 23 godine, piše Jutarnji.hr.

- Meni to nije jasno. Policija je barem tri puta "pretepala hižu" i kak nisu našli. Svima je to čudno. Pričali su da je otišla u Pariz, pa da se vratila, pa da je opet morala otići - priča nam jedan od vršnjaka nestale djevojke koja je sama financirala svoj studij.

Do kasnih sati danas je policija bila u kući u kojoj je živjela Jasminina sestra Smiljana sa suprugom Ivicom Srnecom i njihove dvije kćeri, a u kući je živjela i Smiljanina izvanbračna kći koja se nedavno udala i živjela u kući sa suprugom.

Prema službenoj verziji upravo je Smiljana bila ta koja je nazvala policiju i javila pronalazak tijela zamotanog u celofan u zamrzivaču, a prema neslužbenoj verziji, policija je dobila anonimnu dojavu. Navodno su već i prije podneva policajci stigli po dojavi, a nešto poslije podneva i hitna pomoć. Uskoro su stigli forenzičari, kuća je oblijepljena trakom i nikome nije bio dozvoljen pristup, a tijelo je odvezeno oko 18 sati.

- Ivica nije bio doma, delal je. On je inače delal svaki dan od jutra do večeri kao keramičar. Nazval me je stariji i brat i rekao: "Čula si kaj se desilo!": Međutim ja nisam imala pojma. Rekel mi je samo da Iveku nije ništa, ali da je policija u kući. Bila sam u šoku kad sam čula" - rekla nam je sestra Ivice Srneca.

I ona i drugi mještani rekli su nam kako ih se dosta okupilo oko kuće, ali da je i policija bila tajanstvena. Došli su forenzičari, i očevid je trajao do navečer.

Majka nestale Jasmine Dominić je u Njemačkoj, gdje je i provela radni vijek, a otac joj je umro, kako su nam rekli prjie tri godine. Jasmina je u kući živjela sa dvije godine starijom sestrom Smiljanom i roditeljima, ali je većinu vremena provodila u Zagrebu gdje je studirala.

Navodno je od nestanka do prijave prošlo i nekoliko godina. Mještani su zgroženi, a u tijeku je istraga. Misterij nestanka navodno je riješen nakon što se iz podruma osjetio intenzivan miris koji je uslijedio nakon što je kući isključena struja, ali to navodno nije bila posljedica tehničkog kvara.

Sinoć je kuća bila zaključana i nije bilo nikoga u njoj, piše Jutarnji.hr.

20. travanj 2024 11:26