StoryEditorOCM
Forum'IZ OVOG DIJELA EUROPE STIŽU STVARNO POSEBNE NARUDŽBE...'

Tvrtka za transport pošiljki sastavila popis najbizarnijih stvari koje ljudi šalju!

Piše JL
18. veljače 2019. - 19:44
pošiljka, Eurosender

Većina najbizarnijih i neočekivanih zahtjeva za slanje koje je Eurosender primio tijekom 2018-e dolazi upravo iz ovog dijela Europe.

- Naši zaposlenici shvatili su da posebne narudžbe napravljene od strane naših korisnika u Hrvatskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj i drugih zemalja zapravo nisu zahtjevi čudnih pojedinaca, već dio karaktera i navika - objasnio je Tim Potočnik, suosnivač i direktor tvrtke.   

Pored zahtjeva koje smo mogli predvidjeti, poput onih za slanje alkohola, lista također uključuje i neke doista neočekivane zahtjeve. Među njima je i zahtjev za slanje živih pilića (iz Hrvatske za Irsku), 13 kutija trenirki (iz Bugarske za Njemačku) i  “neseser s 12 seks igračaka i kutijom engleskog čaja” (iz Češke za Švedsku). Cijelu listu možete pronaći ispod.

Potočnik ukazuje na to da nisu sve stvari s liste prikladne za slanje.

- Svježa hrana i tekućine, na primjer, spadaju u zabranjene stvari. Njihovo slanje ne preporučujemo jer ih kuriri imaju pravo vratiti ili čak uništiti. Ipak, razumijem zašto neki smatraju da je mamina sarma ili boca domaće rakije vrijedna riskiranja. Slična pravila važe i za žive životinje - dodaje on i u polušali moli ovaj dio Europe da ne stvara kašnjenja u europskim logističkim sustavima slanjem bizarnih pošiljki.

19. travanj 2024 23:06