StoryEditorOCM
ForumVATROGASCI PROSVJEDUJU NA JADRANSKOJ MAGISTRALI

'Naš Frane Lučić napokon je dočekao presudu u svoju korist, a sada se DORH žalio...'

Piše Zadarski.hr
19. veljače 2019. - 11:30
vatrogasci

Točno u devet sati na raskrižju Kapela na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za otok Murter, u organizaciji DVD-a Tisno započeo je prosvjed zbog tromosti hrvatskog pravosuđa oko isplate odštete Frani Lučiću, jedinom preživjelom vatrogascu kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007. stradalo 12 njegovih kolega iz Šibenika, Vodica iz Tisnoga, donosi Jutarnji.hr.

- Naš Frane već više od 10 godina vodi pravnu bitku oko odštete, a još mu nije isplaćena nijedna lipa. Prije dvadesetak dana Općinski sud presudio je da mu Država i Grad Šibenik moraju isplatiti 1,75 milijuna kunda odštete zbog teških ozljeda i trajnog invaliditeta. Međutim, da tu nepravomoćnu sudsku odluku ponovno je žalbu uložilo Državno odvjetništvo i time se nastavlja sa odugovlačenjem i agonijom koju proživljava Frane.

Stoga smo se odlučili na ovaj prosvjed u nadi da će se ovaj proces ubrzati, a naš Frane napokon dobiti odštetu koja ga pripada. Svojom žalbom DORH samo odugovlači ovaj sudski postupak i nabija dodatne troškove i Frani i državi - kazao je uoči prosvjeda Tome Belakušić, zapovjednik DVD-a Tisno.

Na prosvjedu se okupilo više stotina mještana Tisnoga i susjednih mjesta, kao i brojni pripadnici DVD ova s područja šibensko-kninske županije. Prema najavama organizatora, šetnjom prosvjednika preko pješačkih prijelaza rotora na Kapeli na pet minuta bit će blokiran promet Jadranskom magistralom.

19. travanj 2024 13:46