StoryEditorOCM
ForumSHRVANI UJAK UBIJENE JASMINE I NJEZINE SESTRE SMILJANE: 'JA ZNAM CIJELU ISTINU!'

Drago Sabol: 'Smiljana je podvojena ličnost, manipulirala je svima'

Piše Jutarnj.hr
21. veljače 2019. - 23:14
pogreb_dominić

Krenula je istraga u slučaju ubojstva Jasmine Dominić. Ipak, ispitivanja brojnih svjedoka morat će pričekati idućih osam dana kako bi prošao rok žalbe, a tad će se vjerojatno saznati brojni drugi detalji.

Ujak ubijene Jasmine svoj obrt privremeno je zatvorio. Kaže kako ne može ni jesti ni spavati, a kamoli raditi.

- Kad sam je vidio? Dok je bila živa, možda u petom ili šestom mjesecu, na cesti pored gostionice, još mi je mahala i to je bio zadnji put da smo se sreli. To je bilo 2000. godine - ispričao je za N1 Drago Sabol, ujak ubijene Jasmine i njezine sestre Smiljane, koja je okrivljena za ubojstvo.

Vidno je potresen, s članovima uže obitelji od trenutka Jasminina nestanka ne razgovara, pa čak ni s vlastitom sestrom Katarinom, Jasmininom i Smiljaninom majkom, a o cijelom slučaju ne može i ne smije puno reći, ali ipak otkriva:

- One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude vidjelo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu.

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara: "Znam je za sebe".

Jasminin nestanak službeno su 2005. godine prijavili osobno njezin sad već preminuli otac Martin i majka Katarina koji su tad rekli da je Jasmina najvjerojatnije otišla na brod s dečkom kojeg je upoznala na moru. Na majčino službeno ispitivanje u ŽDO Varaždin čeka se dok rješenje o istrazi ne postane pravomoćno.

Drago Sabol kaže da ne smije reći jesu li Jasminini roditelji imali saznanja o slučaju.

Policija je od 2005. pa nadalje obavila više desetaka razgovora, terenskih provjera te raspisala i međunarodnu tjeralicu, ali kako doznaje N1, nikad se nije došlo do razine osnovane sumnje o počinjenju kaznenog dijela.

Okrivljenicu Smiljanu Srnec nisu poligrafski ispitali jer je, kako se doznaje, bila nepodesna za test zbog velike količine lijekova koje je uzimala. Policija je krajem 2015. na dojavu da se tijelo nalazi u septičkoj jami intervenirala, no bez službenog naloga nisu mogli učiniti puno.

Jasminin ujak ogorčen je radom policije.

- To bi mogla mala djeca otkriti, a ne policija kojoj je to posao - kaže.

Jasminino zaleđeno tijelo u zamrzivaču je stajalo 19 godina, pronašla ga je kći okrivljenice i njezin partner. Ujak Drago kaže kako je Smiljana podvojena ličnost koja je manipulirala svima. N1 doznaje kako je jednom od susjede čak tražila posteljinu i jastučnicu za sestru koja je navodno došla u posjet, a sve se to odvijalo u trenucima kad Jasminu godinama nitko nije vidio.

18. travanj 2024 05:50