StoryEditorOCM
ForumJASMININA SESTRA U LAŽNOJ PRIJAVI POLICIJI

Zapalili su mi kosu, porezali me i ukrali 3620 kn i naušnice

Piše Jutarnji.hr
22. veljače 2019. - 20:44
gog

 

Smiljana Srnec došla je 11. travnja 2014. u sjedište međimurske policije u Ulici Jakova Gotovca 7 u Čakovcu. Kosa joj je bila nagorjela, a lijeva potkoljenica porezana. Rekla je da su je oko 15.10 sati napala trojica nepoznatih muškaraca na poljskom putu blizu naselja Belica, nedaleko od Palovca gdje je živjela, i tražili od nje da im preda novac i zlatninu - otkriva Jutarnji.hr.

Govorila je da su joj razbojnici zapalili kosu, porezali je njoj nepoznatim predmetom i uzeli joj 3620 kuna i naušnice od bijelog zlata. Međutim, ustanovilo se da je Smiljana lažno prijavila kazneno djelo zbog čega je protiv nje općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu 17. lipnja 2014. godine podnijelo optužnicu.

U optužnici je bio i zapis njezina ispitivanja u policiji snimljen videokamerom u policijskoj postaji. Smiljanu su policajci upozorili da je lažno prijavljivanje kazneno djelo. No, ona je ustrajala na priči da je opljačkana.

Nakon što su zaprimili prijavu policajci su obavili očevid, pregledali poljski put na kojem je navodno napadnuta Smiljana, uzeli od nje sve predmete koji bi im mogli poslužiti kao dokaz - crne traperice i crnu jaknu. Otišli su i do čakovečkog automat kluba Admiral i izuzeli potvrdu o jackpotu koji je Smiljana dobila. Otišli su i u mjenjačnicu Lotus gdje je navodno prodala devize. Odveli su je k liječniku koji je utvrdio ozljede i ispisao medicinsku dokumentaciju.

Međutim, policajci su posumnjali u njezinu priču i klupko se počelo razmotavati. Ispostavilo se da je Smiljana prokockala novac i da je htjela iskoristiti to što je tih dana bilo i nekih drugih razbojstava na tom području da bi sebe prikazala žrtvom. Na kraju je sve priznala, suočena sa “šupljinom” svoje priče.

Od podizanja optužnice do pravomoćne presude prošle su nepune dvije godine. U čakovečkom Općinskom sudu 8. lipnja 2016. sudac Miroslav Kedmenec izdao je kazneni nalog kojim je Smiljana Srnec, dotad neosuđivana, osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana i morala je platiti paušalne troškove postupka u iznosu od 800 kuna.

Smiljana Srnec prihvatila je sporazum s tužiteljstvom i predloženu kaznu i nije se žalila te je presuda postala pravomoćna. Sada joj je ta presuda postala “uteg” za istražni zatvor.

Bio je to znak policiji da je Smiljana sklona izmišljanju. U to su već i posumnjali jer su se i prije neke njezine priče o tome da kontaktira sestru Jasminu, koja je nestala 2000. godine, terenskom provjerom pokazale kao izmišljotina  - otkriva Jutarnji.hr.

25. travanj 2024 08:36