StoryEditorOCM
ForumVIDEO: ŠOKANTNI PRIZORI IZ GRADSKOG AUTOBUSA, POMAHNITALI MUŠKARAC RAZBIJAO STAKLO PO STAKLO

Maknite se, ubit će nas, zovite policiju!

Piše Dalmacija Danas
24. veljače 2019. - 13:12
autobus111

 

Putnici i vozač splitskog gradskog autobusa pretpjeli su u Svetom Kaji kod Splita, u nedjelju ujutro oko 6 sati i 30 minuta, težak šok kada je na Prometovo vozilo broj 37 iz zasad neutvrđenog razloga nasrnuo pomahnitali muškarac.

Na snimci koju je objavio portal Dalmacija Danas vidi se kako muškarac snažnije građe uporno gotovo dvije minute istrgnutim brisačem autobusa razbija prozor po prozor Prometovog vozila. Uplašeni putnici bježali su po autobusu od krhotina stakla koje su letjele na sve strane i vikali vozaču da zove policiju, a on je odgovorio da je zvao.

 

Bježali od krhotina stakla

- Ne mogu oni isti momenat - govori jedna gospođa dok nasilnik nemilosrdno tuče po bočnim prozorskim staklima. Uplašeni putnici potom su počeli vikati i da se otvore vrata, no ipak su bili sigurniji u unutrašnjosti autobusa nego s divljakom na ulici.

- Maknite se, ubit će nas - govori glas na snimci.

- Snimite to, ovo je strašno - govori druga putnica.

Svi su se skupili na sredini autobusa kako ih ne bi pogodile krhotine.

Policija je brzo došla na teren i zaustavila muškarca u daljnjem demoliranju autobusa i ugrožavanju putnika. Prevezen je u splitsku bolnicu gdje je, kako piše Dalmacija Danas, zadržan po preporuci liječnika.

Slobodna Dalmacija je uspjela stupiti u kontakt sa šokiranim vozačem 37-ice koji je ispričao što se dogodilo. Prema njegovim riječima, muškarac je ranije pokušao zaustaviti nekoliko osobnih automobila, no oni su ga zaobišli, a onda se prepriječio ispred autobusa.

- Kad je vidio autobus, prepriječio mi je put, nije mi dao da prođem. Čim sam se zaustavio, počeo je nogama tući po šoferšajbi, a kada je vidio da mu to ne uspijeva, iščupao je brisač i njime dalje nastavio udarati. Čim je prvi put nogom udario u staklo, pozvao sam policiju. S obzirom da je uspio nekako razbiti prozor od prednjih vrata, nekako je rukama uspio otvoriti vrata i ući u autobus. Sjeo je na vozačevo mjesto i htio voziti autobus – čak me pitao imam li pokaznu! Nekako sam ga uspio odvući i udaljiti iz autobusa, gdje se još motao do dolaska policije. Prema meni, moram priznati, nije bio agresivan, mada sam se, naravno, prepao i ja i putnici - ispričao je vozač za Slobodnu.

Reagirao i Sindikat vozača: Dokad ćemo biti lake mete?

Nakon incidenta promptno su reagirali predstavnici Prometovog Sindikata vozača i prometnih radnika koji su istaknuli u priopćenju kako je sada potpuno jasno da vozila i vozači u gradskom prijevozu tradicionalno nose titulu lake mete za najrizičnije skupine našeg društva.

- Vjerujem da je dotični imao sličnih nastupa, pa se pitam što je itko ili netko od institucija poduzeo da do ovoga ne dođe?

Kako su napadi i vandalski ispadi sve učestaliji u siječnju smo zaustavili autobuse kako bi apelirali na izmjenama zakona prema prekrsiteljima, podržao nas je i dogradonacelnik Vela koji je rekao da će tražiti izmjene od zakonodavca.

Zakonodavac naravno, još nije reagirao, a možda nas nije ni ozbiljno shvatio s namjerom većeg zaustavljanja diljem lijepe naše, a možda postoji neka kvota ili formula 10 napada + 6 ozljeđenih + 1 smrtni slučaj= izmjena zakona - napisali su sindikalisti u priopćenju. (Slobodna Dalmacija)

20. travanj 2024 00:53