I TO SE DOGAĐA Progutala partnerovo sjeme i doživjela anafilaktički šok: nevjerojatan slučaj uzbudio javnost, evo što savjetuju liječnici

I TO SE DOGAĐA

Neimenovanoj 31-godišnjoj ženi iz španjolskog Alicantea liječnici su morali spašavati život kad je u bolnicu primljena u stanju anafilaktičkog šoka, a izazvalo ga je gutanje sjemena njenog partnera tijekom oralnog seksa.
Španjolka, naime, ima tešku alergiju na penicilin, ali je tvrdila kako nije uzimala nikakav lijek koji ga sadrži niti bilo kakvu hranu koja je mogla izazvati tešku alergijsku reakciju, koja može biti i opasna za život.

No, onda je utvrđeno kako je njezin 32-godišnji partner uzimao antibiotike na bazi penicilina zbog upale uha, lijek je uzeo četiri sata prije spolnog kontakta i kroz njegovo se sjeme prenio za Španjolku opasni sastojak.

Nakon ovog slučaja, za koji se pretpostavlja da je prvi takve vrste ikad registriran, liječnici upozoravaju sve s poznatim alergijama na lijekove da trebaju biti svjesni mogućih rizika prilikom spolnih aktivnosti i preporučuju korištenje kondoma tijekom uzimanja lijekova, kako bi se izbjegle potencijalno opasne reakcije kod osjetljivih partnera. 

Naslovnica Forum

Najčitanije