StoryEditorOCM
ForumNEPOZNATI HEROJ SPRIJEČIO JOŠ VEĆI MASAKR U NOVOM ZELANDU

'Dopuzao je ubojici s leđa, zgrabio ga i čvrsto držao sve dok mu pištolj nije ispao iz ruku'

Piše JL
15. ožujka 2019. - 20:20
Brenton Tarrant

Nekoliko sati nakon što je desničarski ekstremist Brenton Tarrant (28) ubio 49 ljudi u dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu, preživjela osoba indijskog podrijetla ispričala je kako je junaštvo nepoznatog čovjeka spriječilo da broj žrtava bude još veći.

- Bili smo u maloj džamiji, površine možda stotinjak četvornih metara, a kad je napadač ušao i otvorio vatru, srce mi je kucalo kao ludo i nisam osjećao ništa, kao da sam bio paraliziran... A onda smo prijatelj i ja vidjeli muškarca kako je dopuzao ubojici s leđa, zgrabio ga i čvrsto držao sve dok mu pištolj nije ispao iz ruku - rekao je Indijac Faisal Sayed, koji u Novom Zelandu živi 10-ak godina, a prenosi portal NDTV.

- Herojska akcija tog muškarca spasila je mnoge živote. Napadač više nije imao izbora, zato je i pobjegao prema vratima. Kapa dolje za tog čovjeka, definitivno ću ga pokušati potražiti i zahvaliti mu se - dodao je Faisal.

No iako je preživio pakao, Indijac kaže kako i dalje vjeruje da je Novi Zeland jedna od najsigurnijih država na svijetu.

- Ne želim biti osoba koja donosi bilo kakvu presudu na temelju jednog izoliranog  incidenta. Volim Novi Zeland, volim ljude koji ovdje žive i ne pada mi na pamet seliti se igdje drugdje - zaključio je.

U napadu na džamiju u Christchurchu jedan Sayedov prijatelj poginuo je, a drugi je ranjen i trenutačno je u bolnici.

 

19. travanj 2024 23:59