VELIKI OBRAT U SLUČAJU Kuma ministrice Žalac koja je pijana autom udarila pješakinju ipak neće proći lišo?

VELIKI OBRAT U SLUČAJU

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo je od policije zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv kume ministrice Gabrijele Žalac te zatražilo vještačenje ozljeda pješakinje koju je pijana udarila automobilom kako bi utvrdilo ima li u tom slučaju elemenata kaznenog djela.

Marijana Obradović (40) je 30. prosinca 2018. oko 18,30 sati u Osječkoj ulici u Jakšiću vozeći pod utjecajem alkohola sletjela s kolnika i na nogostupu naletjela na 35-godišnju pješakinju i potom otišla s mjesta nesreće.

Nakon što je policija u četvrtak izvijestila da u tom slučaju nije podnijela kaznenu prijavu, već samo prekršajnu prijavu jer je pješakinja lakše ozlijeđena, državno odvjetništvo je izvijestilo da je „poduzelo radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela“, napominjući da se za isto djelo ne mogu voditi i prekršajni i kazneni postupak.

Kuma ministrice Žalac pijana automobilom udarila pješakinju i pobjegla s mjesta nesreće; Iz policije objasnili zašto nije podignuta kaznena prijava protiv nje

U priopćenju navode da su po zahtjevu policije 31. prosinca 2018. izdali nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimili nalaz s policijskim izvješćem (bez medicinske dokumentacije) da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te o prekršaju.

„Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 20. ožujka 2019. zaprimilo upit novinara, povodom kojeg je, s obzirom da se nije raspolagalo kaznenom prijavom niti medicinskom dokumentacijom, zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće, slijedom čega je ovo državno odvjetništvo naložilo medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka“, stoji u priopćenju.

Naslovnica Forum

Najčitanije