StoryEditorOCM
ForumU STRAVIČNOJ NESREĆI KOD GRUDA POGINUO SPLITSKI GLUMAC

Josip Zovko (48) je odigrao preko 50 uloga, najviše ga pamte po filmu 'Da mi je biti morski pas'

Piše Slobodna Dalmacija
4. travnja 2019. - 10:43
zovko222

Na magistralnoj cesti M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo u BiH, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, piše Slobodna Dalmacija. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac. Nesretni Josip preminuo je na licu mjesta, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

YouTube/screenshot

Josip Zovko ostao je najpoznatiji po ulozi Mate u filmu Ognjena Sviličića 'Da mi je biti morski pas'

 

Glumio je i u filmovima 'Vjerujem u anđele', 'Najveća pogreška Alberta Einsteina', 'Holding' i 'Oprosti za kung-fu', ali i serijama 'Vaši i naši' te 'Bitange i princeze'. Što je najvažnije, Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje, piše Slobodna Dalmacija.

YouTube

Josip Zovko u filmu 'Vjerujem u anđele' Nikše Sviličića

Izvor fotografije s mjesta nesreće: Grude.com.

26. travanj 2024 18:45