StoryEditorOCM
ForumSRPSKI IZBORNIK ODAO PRIZNANJE HRVATSKOJ I NAVIJAČIMA

'Mi moramo učiti od boljih, a Hrvatska je ta u ovom trenutku. Atmosfera? Volio bih takvu stalno'

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2019. - 11:37
nenad peruničić zadar

Hrvatski rukometaši su dva kola prije kraja osigurali nastup na završnom turniru Europskog prvenstva 2020. godine, zahvaljujući pobjedi nad Srbijom 27:23 u dvoboju 4. kola skupine 2 kvalifikacija za EP, koji je odigran u nedjelju pred oko 7000 gledatelja u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, izvještavaju Sportske novosti.

Na kraju su i izbornik Červar i Peruničić zadovoljni napustili dvoranu. Njihove momčadi napravile su očekivano. Naš izbornik je naglasio:

- Mislim da smo pokazali volju i želju. Ocijenio bih pozitivnim nastup. Pokazali smo da možemo i obranu 6-0 koja nije štimala u Beogradu dobro igrati i neki igrači iz drugog plana su pokazali dobre momente.

Sama utakmica, s dva loša početka poluvremena:

- Pokazli smo nervozu, trebalo nam je vremena da se pokrenemo. Kada smo uspjeli, kažnjavali smo kontrama Pavletića i Štrleka i napravili razliku. U nastavku smo imali problem s ozljedom Stepančića. Drugi su dobili priliku, no držim da je jako važno da smo pokazali da znamo držati rezultat. Znali smo što hoćemo. Drago mi je bilo da je nakon Šege, koji je bio odličan u Beogardu, Ivić pokazao da može braniti na visokoj razini. Francuska pada, Danska pada, mi smo uvijek tu, makar nam fali dosta bitnih igrača. I mislim da ćemo na Euru kompletni biti odlični. Naravno, slabosti treba popravljati.

Srbija je bila dobar protivnik.

- Rekao sam već da su pokazali da mogu u Švicarskoj. Tim je mlad, diže se, odrekli su se imena, gladni su pobjeda. Veselilo me vidjeti da sport može donijeti nešto drugo, da može popraviti neke odnose i relacije.

Ugrađeni videozapis

Šest mjesec je za treniranje...

- Moramo svaku utakmicu iskoristiti da napredujemo, moramo vidjeti da vratimo igrače koji nisu tu. Imamo u listopadu i pripreme s Njemačkom u dvije utakmice, a sve je to važno da bismo spremni dočekali Euro - zaključio je Červar.

Nenad Peruničić dobio je puno u ove dvije utakmice, puno više od boda, priliku da izbori Euro.

- Mi moramo učiti od boljih, a Hrvatska je ta u ovom trenutku. Mislim da možemo puno, važno je da shvate da nema predaje i da napredujemo. Premladi smo, ali ne tražim alibi. Mislim da smo na dobrom putu, no put je dug. Takav sam odabrao i ustrajat ću na tome.

Zadar, 140419.
Dvorana Kresimira Cosica.
Rukometna utakmica kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine izmedju reprezentacija Hrvatske i Srbije.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX

 

Što kažete na atmosferu?

- Volio bih da imam takvu atmosferu na svakoj utakmici, jer se samo kroz takve atmosfere oni mogu izgraditi kao igrači.

25. travanj 2024 19:05