StoryEditorOCM
RegionalPODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA PROTIV MILIJANA BRKIĆA ZBOG AFERE SMS

'Počinjena su kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba'

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2019. - 17:51
brkić

Podiže se kaznena prijava protiv potpredsjednika Sabora Milijana Brkića (HDZ) i još trojice osumnjičenih. Neslužbeno se doznaje kako je prijava kaznena prijava podignuta i protiv njegovog Milijanovog brata Joze Brkića, Blaža Curića te Franje Varge, donosi Jutarnji.hr.

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, USKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba. 

Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om', stoji u priopćenju Ravnateljstva policije.

 

19. travanj 2024 15:49