FOTO/VIDEO: PRIČA KOJA JE DIRNULA I RASPLAKALA MNOGE Dječak je svaku večer provodio ispod lampe na ulici, već je i policiji bio sumnjiv, a onda se saznala bolna istina...

FOTO/VIDEO: PRIČA KOJA JE DIRNULA I RASPLAKALA MNOGE

Lokalna policija u gradu Mocheu u Peruu krajem ožujka ove godine pregledavala je sigurne kamere postavljene na ulicama i primijetila nešto neobično - usred noći, po mrklom mraku, zapazili su dječaka kako sjedi nasred pločnika, a kako u blizini nije bilo niti jedne odrasle osobe, pomalo bizaran prizor isprva je u policajcima pobudio sumnju.

Tek kad su povećali snimku, shvatili su da dječak zapravo nešto zapisuje u bilježnicu. Policijska postaja video je odlučila objaviti na svojoj službenoj Facebook stranici, a detalji slučaja koji su ubrzo isplivali na površinu rasplakali su mnoge.

Naime, dječak sa snimke je 12-godišnji Víctor Martín Angulo Córdoba, a siromaštvo i život bez struje natjerali su ga da svoje domaće zadaće piše na cesti, pod svjetlom ulične lampe.

Víctorova posvećenost školi zabilježena sigurnosnim kamerama objavljena je na društvenoj mreži i lokalni novinari uspjeli su doći do njegove obitelji.

Ispostavilo se da si dječakovi roditelji ne mogu priuštiti provođenje struje u ionako skroman dom pa je Víctor bio primoran učiti uz svijeću.

- Jednog dana mi je rekao: 'Ako nastavim ovako, izgubit ću razum! Bolje da izađem van dovršiti domaću zadaću' - prepričala je Víctorova majka Rosa Angulo Córdoba, a prenosi portal Oddity Central.

Dodala je kako se njezinu sinu, pogrbljenom nad svijećom, često kočio vrat, no svoje školske obveze nikad nije zanemario.

- Uz sve to, redovito pomaže u kućanskim poslovima i čuva naše ovce od kojih zapravo i živimo - kaže majka.

Nakon što je Víctorova priča dospjela u javnost, javio se i gradonačelnik Mochea, koji je obećao kako će iz vlastita džepa njegovoj obitelji platiti uvođenje struje.

- Samo želim pomoći svojoj obitelji. Želim se školovati i postati policajac te zaustaviti korupciju - izjavio je ovaj odličan učenik šestog razreda osnovne škole.

 

Naslovnica Forum

Najčitanije

NIVES CELZIJUS NA SUDU OPISALA TRAUMATIČNO ISKUSTVO Dok je Dino Drpić igrao na Bruneju, na vrata mi je pokucao čovjek kojemu je bio dužan 5000 eura. Tuširala sam se i bila gotovo polugola, a on je inzistirao da uđe u kuću. Mislila sam da je kamatar...

Dok je Dino Drpić igrao na Bruneju, na vrata mi je pokucao čovjek kojemu je bio dužan 5000 eura. Tuširala sam se i bila gotovo polugola, a on je inzistirao da uđe u kuću. Mislila sam da je kamatar...
Svjedočenjem Nives Celzijus, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje konobaru Danijelu Despo...
Dok je Dino Drpić igrao na Bruneju, na vrata mi je pokucao čovjek kojemu je bio dužan 5000 eura. Tuširala sam se i bila gotovo polugola, a on je inzistirao da uđe u kuću. Mislila sam da je kamatar...