StoryEditorOCM
ForumSPREMAN I NA DETEKTOR LAŽI

'Žele me oblatiti i moralno uništiti iz osobnih razloga!': uspjeli smo doći do Zorana Sikirice, evo što je USKOK-ov osumnjičenik poručio iz Izraela o aferi na Bačvicama

Piše Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija
19. travnja 2019. - 21:25
opop

Iz Izraela gdje se nalazi na liječenju, javio nam se Zoran Sikirica, jedan od osumnjičenih u istrazi koju je pokrenuo splitsku ured USKOK-a zbog sumnje u davanje i primanje mita. Negira potpuno počinjenje kaznenog djela te kaže kako je žrtva pritisaka osobe zaposlene u spliskom PNUSKOK-u. Za sve što je kazao sprema je ići na detektor laži, naveo je na kraju.

Izjavu prenosimo u cijelosti:

“Ja Zoran Sikirica, rođen 09.02.1962.g. u Sinju, sa stalnim boravkom u Splitu, Viška 7, pod punom kaznenon i materijalnom odgovornošću, izjavljujem slijedeće:

Na vlastitom zemljištu površine 900 m2 sukladno pozitivnim zakonskim propisima dobio sam građevinsku dozvolu dana 14.04.2016. Klasa: UP/I361-03/15-01/000141, URBROJ: 2181/01-03-02-01-16-0012. Gradnja je započeta vlastitim sredstvima i kreditom HBOR-a. U toku gradnje zakon mi dozvoljava izmjene i dopune građevinske dozvole.

Dana 12.10.2018. podnijet je zahtjev za Izmjenu i dopunu građevinske dozvole gradu Splitu, upravnom odjelu za prostorno uređenje i graditeljstvo, kojim se tražilo da se broj smještajnih jedinica smanji sa 27 na 24, poveća površina postojećeg bazena u prizemlju za nekoliko kvadrata te izgradi bazen na nadgrađu površine 13,64m2. Sve izmjene objekta se odnose na izmjene unutar visinskih i tlocrtnih gabarita građevine odobrenih već navedenom građevinskom dozvolom izdanom 14.04.2016.g.

Do dana današnjega nisam dobio još potvrdu izmjene iako je u potpunosti proces završen i dat susjedima na suglasnost i to prije svega gradu Splitu i Hrvatskim cestama. Grad Split daje suglasnost kao susjed na izmjenu i dopunu građevinske dozvole, a ovlaštene službe ne izdaju rješenje. Naprotiv, upućuju me da kao investitor tražim mišljenje od Ministarstva graditeljstva.

To mišljenje koje ishodujem na potpuno legalan način nije obvezujuće za tijela Grada. Notorne su laži da bi tim mišljenjem spasio kat na hotelu. Vrlo je bitno napomenuti da ja nisam uzeo ni kupio cestu od Hrvatskih cesta, nego su Hrvatske ceste oduzele meni 53m2 koja su bila sastavni dio moje parcele. Nažalost, to nije sve!

Već duže vremena izložen sam pritiscima meni poznate osobe zaposlene u splitskom PNUSKOKU. Vrhunac tog maltretiranja događa se u zadnjih 5 mjeseci. U drugoj polovici 3.2019. odlučio sam na vlastiti zahtjev otići kod načelnika Pnuskoka g. Kasuma i požaliti se. Nije me primio on nego njegova zamjenica i još jedna kolegica. Tražio sam da se razgovor snima. Odbili su. Izrekao sam svoje primjedbe i rekao da ću dolaziti kod njih svaki dan jer tome mora doći kraj.

Nakon toga otišao sam ponovno samoinicijativno u Državno odvjetništvo kod gđe. Natalije Petković, ispričao istu priču i tražio od nje da podnese kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja iz Uskoka. Pokušala je od mene izvući ime, navodeći pri tome ime jednog gospodina za kojeg je rekla da zna biti problematičan. Rekla je da će podnijeti kaznenu prijavu. Zašto to gospođa Petković nije napravila, nije mi poznato.

I šta se onda dogodilo? Iz zdravstvenih razloga odlazim na redovito liječenje u Izrael na koje idem već unatrag 10 godina, u međuvremenu protiv mene je podnesena kaznena prijava za davanje mita na temelju Uskočkih dokaza i određen istražni zatvor od 30 dana.

Ja sada odgovorno tvrdim da ne postoji nikakav dokaz, snimka razgovora ili bilo kakva video snimka ili drugi dokaz gdje ja obećajem ili dajem mito. Ukoliko postoji, prihvaćam najveću moguću kaznu po tom članku kaznenog zakona.
Pokušao sam samo ostvariti svoja zakonska prava, razvijati posao u Hrvatskoj, zaposliti 20 djelatnika. Šta je cilj svega ovoga? Da me se kao čovjeka oblati i moralno uništi radi osobnih razloga. Sve izneseno sam spreman dragovoljno potvrditi na poligrafu.”

24. travanj 2024 19:33