StoryEditorOCM
ForumNEDAVNO SE DOGODIO NAJSKUPLJI RAZVOD IKAD

I hrvatska elita rastaje se unosno i gospodski! Podjele imovine, dogovori, milijuni eura i povlačenje iz javnost - evo kako su se rastajali najbogatiji

Piše 100POSTO.HR
24. travnja 2019. - 15:31
razvodi

Najskuplji razvod svih vremena. Tako su svjetski mediji sumirali ljubavni krah osnivača Amazona i njegove dugogodišnje supruge. Razveli su se nakon 25 godina braka tijekom kojeg su dobili četvero djece i izgradili zajedno nevjerojatno uspješan posao. Razvod je koštao 137 milijardi dolara, a Jeff i MacKenzie Bezos rastali su se pristojno, bez prostačke borbe za imovinu i bez medijskih prepucavanja. Da je sve gotovo, napisala je spisateljica na Twitteru početkom travnja. Bivšem suprugu prepustila je veći dio dionica u tvrtkama koje je posjedovala.

'Zahvalna sam što je razvod mog i Jeffovog braka završen uz međusobnu podršku i razumijevanje i podršku svih koji su nam pristupili s ljubaznošću. Veselim se sljedećoj fazi našeg odnosa u kojoj ćemo biti roditelji i prijatelji. Sretna sam što su mu predala sve svoje udjele u Washington Postu i Blue Originu te 75% posto naših Amazon dionica, kao i kontrolu glasovanja u mojim udjelima i to kako bih podržala njegovu daljnju suradnju s timovima tih nevjerojatnih kompanija. Uzbuđena sam zbog svojih planova za budućnost i veselim se onome što dolazi', napisala je gospođa. Jeff se također oglasio i zahvalio se bivšoj supruzi na podršci i ljubaznosti. Dodao je da se veseli njihovom novom odnosu.

Da razvodi imućnih i moćnih često izgledaju upravo ovako, govori i hrvatski primjer. Nismo svjedočili velikom broju ogorčenih borbi za imovinu, znaju oni da dogovor kuću gradi. Što je novca manje, a ljutnje i loših emocija više - to su razvodi burniji i teži. Kad je sve javno, još je teže.

Reuters

Reuters

Osnivač i šef Amazona Jeff Bezos

Slavica i Bernie

Među najskupljim, ne hrvatskih, već svjetskim razvodima našao se onajnaše Slavice Ecclestone. Razvod od osnivača Formule 1 koštao je, prema pisanju medija, 1,2 milijardi dolara. U braku su bili od 1985. godine i dobili su tijekom njega dvije kćeri. Razvod se dogodio 2008. godine, a nakon svega Bernie i Slavica ostali su u dobrim odnosima pa se moglo vidjeti kako Dubrovnikom šeću Bernie, Slavice i njegova nova partnerica. Što zbog djece, što zbog zajedničkih godina - bračni par Ecclestone rastao se u miru, vrlo brzo i efikasno.

Profimedia

Profimedia

Borna i Luka

Jedan od najskupljih hrvatskih razvoda svakako je bio onaj 'kralja mlijeka' i njegove dugogodišnje supruge. Luka Rajić i Borna Kotromanić rastali su se 2004. godine, a tijekom zajedničkih godina dobili su tri sina. Jutarnji list pisao je kako je Luka nakon razvoda postao lakši za 40 milijuna eura. Inače, Borna i Luka upoznali su se u jednom zagrebačkom fitness centru, a kada ju je ugledao - Luka se u mladu ekonomisticu zaljubio na prvi pogled. Nije dugo čekao, Rajić se vrlo brzo odlučio na brak s karizmatičnom ljepoticom. Sve je izgledalo kao idila, stigla su tri dječaka, obitelj se preselila u Švicarsku, a onda se dogodio razvod. Oko samog procesa razvoda nije bilo nikakve drame.

CROPIX

CROPIX

Ante i Martina Todorić

Ne zna se koliko je koštao razvod Ante i Martine Todorić, no službeno su se razveli početkom 2018. godine na zagrebačkom Općinskom sudu. Razvod braka bio je sporazuman, a dogovorili su se i oko zajedničkog skrbništva nad njihovo troje djece. Nije bilo poznato što je uzrokovalo krah 15-godišnjeg braka, no tvrdilo se da Martina više nije mogla biti u zlatnom kavezu Kulmerovih dvora. Dotad su slovili za skladan par, privatnost su čuvali i oboje bili na glasu kao pristojni, vrijedni ljudi. Upoznali su se tijekom srednjoškolskih dana, tijekom kojih je ona postala i Miss Hrvatske. Bračne zavjete izmijenili su 2002. godine. Idilični brak završen je 2018., uoči 15. godišnjice braka. Detalji o raspodjeli imovine nisu izlazili u javnost, odnos su do kraja odlučili čuvati isključivo za sebe.

Tomislav Jankovic

Tomislav Jankovic

Sunčica i Dragan

Što je presudilo zajedništvu Sunčice Lalić i Dragana Jurilja, ne zna se.Iako vezu nikad nisu ozakonili, zajedno su dobili sina i gradili milijunski biznis - a sve je trajalo 16 godina. Glamurozni, imućni par završio je svoju privatnu priču 2016. godine, sporazumno. Zajednički su nastavili skrbiti o sinu. Imovinu su jasno podijelili i poslovnim partnerima dali do znanja da privatni krah neće utjecati na poslove i projekte sklopljene u vrijeme ljubavnog odnosa para. Lijepo je i gospodski Dragan nakon rastanka govorio o Sunčici, koja se iz javnog života u potpunosti povukla. Nekad ekscentrična jet setterica danas je ozbiljna poslovna žena i majka pa je javni život više, čini se, ne zanima.

CROPIX

CROPIX

Željko i Ankica Kerum

Gospodski se od supruge razveo Željko Kerum. Nakon rastanka para, gospođa Ankica željela je i uspjela ostati više manje anonimna. Nakon razvoda od Keruma, Ankica je ostala živjeti u obiteljskoj kući na Trsteniku. Par se vjenčao 1989. godine, Kerum je tada bio mladi poduzetnik, a Ankica pripravnica na sudu. Nakon svadbe stigla je kćer Neva, potom sin Joško. Dok je Kerum gradio biznis, supruga je držala obitelj na okupu i odgajala djecu. Izjave za medije nikad nije davala, žena je koja ne voli biti u centru pozornosti. Takva je ostala i tijekom razvoda, nakon kojeg je navodno postala bogatija za 56 milijuna kuna - koliko je iznosila njezina bračna stečevina.

Kerum je razvod objavio na TV Dalmaciji 2009. godine, i tada šokirao cijelu javnost. Priznao je svoju vezu s Fani Horvat i odluku da krene s njom u obiteljski život. To se i dogodilo te je par danas u braku, tijekom kojeg je stiglo i troje djece.

CROPIX

CROPIX

Josip Šelendić i Malina Grahek

Jedan od najskupljih navodno je bio razvod Josipa Šelendića i Maline Grahek, barem su tako mediji 2011. pisali kada se navodilo da bi se mladi par mogao razići. Atraktivna manekenka i mladi poduzetnik s bazom u Kataru rastali su se krajem 2012. godine, a odvojeno su živjeli neko vrijeme prije samog službenog razvoda. Nije u medijima poznato koliko i kako su se dogovorili, no izvan suda postigli su dogovor o svemu. Podjela imovine, alimentacija i skrbništvo za sina bile su stavke koje su bez suda odredili i dogovorili Malina i Josip. Ostali su nakon rastanka u korektnim odnosima, a Malina se povukla iz javnosti te danas radi na obiteljskom biznisu i posvećena je majka svom dječaku.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

 

22. travanj 2024 09:07